Starity

Ő is magyar? Naná! 16 érdekesség, amit tudni érdemes a népszerű celebmenedzserről, Scooter Braunról

2020. május 16. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

A sikernek sokfajta receptje lehet, de egy biztos: nem mindegy, ki áll az ember háta mögött, hogy képviselje érdekeit – ezt bizonyára már minden zöldfülű tudja Hollyoodban.

hirdetés

Scooter Braun – ő az, akihez bizalommal fordulhatnak még a legnagyobb hírességek is, hiszen tudják, neve egyet jelent a minőségi munkával, a megbízhatósággal és az elkötelezettséggel. A menedzser még nincs negyvenéves, de már évek óta a legfelsőbb körökben mozog és elmondhatja magáról, ő az egyik legbefolyásosabb ember Hollywoodban – nem mellesleg magyar a felmenői révén. De hogy ki is ő és mit lehet róla tudni, illetve magyar vonatkozásáról? Görgess tovább, hogy megtudd!

Scott Samuel Braun néven született 1981. június 18-án New Yorkban. Édesapja, Ervin egy magyar holokauszt-túlélő gyermeke. (Nagyapja 1956-ban kelt útra családjával, hogy Amerikába szökjenek.) Édesapja Queensben nőtt fel és fogorvosi végzettséget szerzett; édesanyja, Susan pedig fogszabályzókra szakosodott orvosként szerzett biizonyítvánnyal lépett ki az iskolapadból. A pár a házasságkötés után Connecticut államban telepedett le, ahol igen népes családot alapítottak, Scottnak ugyanis négy testvére van (Adam, Sam, Cornelio és Liza), akik közül két gyermeket Afrikából adoptáltak a Braun szülők.

Scott – a későbbi Scooter – életében fontos szerepet kapott a sport: kosárlabdázott, futballozott és úszott. Tanulmányait a Connecticut állambeli greenwichi középiskolában végezte (osztályelnök volt), ahonnan az érettségit követően az Emory Egyetemre jelentkezett. Fel is vették, ám végül félbehagyta tanulmányait, miután állást kínáltak számára a So So Def Records lemezkiadónál, ő pedig igent mondott a nagy lehetőségre. Innentől kezdve egy ugrásnyira volt attól, hogy igazán beinduljon a szekere, neveltetésének köszönhetően azonban soha nem felejtette el, honnan jött.

Lássuk, pontokba szedve, miket érdemes tudni róla!

  • Apai nagyszülei hosszú időt töltöttek koncentrációs táborban, ahonnan sikeresen megszabadultak. (E családi történet előtt tisztelegve részt vett a tízperces The Hungarian Conflict című kisfilm elkészítésében általános iskolás korában. Nagymamája eljuttatta az anyagot Steven Spielberghez, aki hosszú levlében méltatta a munkáját. A levelet a mai napig bekeretezve őrzi Hollywood Hills-i otthonában.)
  • Szülei Budapesten ismerkedtek meg egymással.
  • A Scooter csupán becenév, melyet gyerekkorában ragasztott rá a bátyja egy lufiból állatokat hajtogató művész után. Nem tagadja: utálja ezt a nevet.
  • Rokonai a mai napig Scottnak hívják.
  • Egyetemista korában azzal tett szert némi mellékesre, hogy bulikat reklámozott, melyeken olyan neves sztárok léptek fel, mint Usher és Ludacris.
  • Kimaradása után sosem ült vissza az iskolapadba. Nem szerzett diplomát, pedig még mindig vágyik rá.
  • 20 évesen már arról ábrándozott, hogy dollármilliárdos lesz, ám később belátta: kőkeményen meg kell dolgozni a pénzért.
  • Többször is ajánlottak neki szerepet reality műsorokban, de elutasította ezeket, mert nem így akart ismertté válni.
  • 2007-ben, a YouTube-on szörfözgetve fedezte fel az akkor 13 éves Justin Biebert, aki a közbenjárásának köszönhetően leszerződött Usher lemezkiadó cégéhez.
  • Becsült vagyona 400 millió dollár, azaz megközelítőleg 127 milliárd forint körül mozog.
  • Amikor 2011-ben Justin Bieberrel Izraelbe látogatott az énekes turnéjának keretein belül, zsidó származása miatt halálos fenyegetéseket kapott.
  • 2013-ban, 33 éves korában a világ egyik legbefolyásosabb emberének választották.
  • Heti rendszerességgel barbecue partikat szervez a cégénél dolgozók számára. Ezt annyira komolyan veszi, hogy a buli akkor is megtartásra kell kerüljön, amennyiben ő mégsem tud jelen lenni.
  • A Fox csatorna fel szerette volna őt kérni az American Idol tehetségkutató műsor 13. évadához mentornak, de miután a vezetőség ráébredt, hogy nem tudják megfizetni annyira, hogy vállalja a nyertes menedzserének szerepét a továbbiakban, lemondtak róla.
  • Példaképeinek Richard Bransont, Jeffrey Katzenberget és David Geffent tekinti.
  • Nős. Feleségét, Yael Cohen aktivistát 2014 nyarán vette el, a vendéglistán pedig számtalan A-listás sztár neve szerepelt. Braunnak és Cohennek két fia és egy lánya van: Jagger februárban múlt ötéves, Levi novemberben lesz négy, Hart pedig decemberben lesz kettő.

A fentiek tekintetében joggal merül fel a kérdés, hogy akkor végül is kikkel dolgozik együtt ez a férfi, ha már a sztárvilág krémjét ismeri. Lássuk ügyfelei körét!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek