Starity

Miért jó, ha van saját medencéd a kertedben?

2020. május 12. 13:01   |   

Te is imádod a nyarat, de néha egy kicsit sok a melegből? Ez nem lehet probléma, ha van egy saját medencéd, amivel tulajdonképpen el tudod hozni a strandot a kertedbe! Gondolj bele: bármikor lehűlhetsz egy kicsit otthon, a szabad délutánjaidon pedig igaz beach-hangulatot varázsolhatsz. És még belépőt sem kell fizetned érte.

hirdetés
Miért jó, ha van saját medencéd a kertedben?

A címben szereplő kérdés kissé költői; már miért ne lenne jó egy saját medence a kertben? Különösen hasznos lehet, ha gyerekek is vannak a családban, akiket nem tudsz minden nap elvinni a legközelebbi strandra, ugyanakkor igényelnék a pancsolást a nyári melegben. De a legforróbb napokon nemcsak a gyerekeknek eshet jól csobbanni egyet, hanem neked is.

Régebben úri huncutság volt a saját medence, a szezonra felállítható merevfalú vagy felfújható karimás változatok megjelenésével azonban szinte mindenki számára elérhetővé vált az otthoni strandolás.

Hűsít a legnagyobb melegben

Bár imádjuk a nyarat, de azért van az a szint, amikor már sok a melegből. Vágynál ki a szabadba, de a lakásban is nehéz elviselni a hőmérsékletet, nemhogy még kimenj az udvarra. Ha van egy medencéd, akkor teljesen másképp fogod látni ezt a kérdést, ugyanis akár egy félórás lazítás is elég arra, hogy kellemesen lehűtsd a testedet és felfrissülj. Bármi is a dolgod, egy ilyen csobbanás után garantáltan nagyobb lendülettel fogod végezni!

Lefoglalja a gyerekeket

Egy medence a kertben olyan csábító a gyerekek számára, hogy ki sem fogod tudni őket rángatni belőle. Persze ha meleg van, ez nem baj: egész nap vidáman pancsolhatnak, és jól érezhetik magukat, mintha csak az uszodában lennének. Ha nagyobb medencét veszel, ők még akár úszni is tanulhatnak benne, de az biztos, hogy hatalmas vízi csaták színtere lehet. Nem lesz unatkozás a nyári szünetben! Arra azonban ügyelj, hogy kisebb, úszni még nem tudó gyerekeket semmiképpen se hagyj felügyelet nélkül medencézni!

Nem kell elviselni az embertömeget

Megteremtheted a saját otthonodban a strandok hangulatát anélkül, hogy sorba kellene állni a büfénél, és osztozni kellene idegenekkel a medencén. Mivel nincsenek „kívülállók”, a strandon összeszedhető fertőzésektől sem kell tartanod, csak élvezheted a vizet és a napsütést. Sokak számára ez maga a paradicsom! Ha előre készülsz egy kis lángossal, vagy főtt kukoricával, semmi sem fog hiányozni a strandos élményből!

Akkor használod, amikor csak akarod

Ha kevés a szabadidőd, problémás lehet számodra eljutni bárhová is, ahol vízközelben lehetsz. A strandbelépőt nem éri meg 1-2 órás időtartamért megvenni, ráadásul nagyobb macera összeszedni a holmidat és eljutni oda, majd hazamenni, mint amennyit ott tartózkodsz. Saját medencével azonban akár fél órát is lazíthatsz minden nap munka után, hiszen semmilyen előkészületet nem igényel a dolog, és nem kerül semmibe.

Persze ki lehet bírni a nyarat saját medence nélkül is, de miért mondanál le erről a kényelemről, ha van lehetőséged biztosítani magadnak és a családodnak? Hidd el, ha van medencéd a kertben, egész nyáron el se akarsz majd menni otthonról, annyira jól fogod érezni magad!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek