Starity

12 híresség, 12 ikonikus frizura

2020. június 04. 14:02   |   Szerző: Four

Ki tudná elfelejteni Julia Roberts, Lady Diana vagy Marilyn Monroe csillogó hajkoronáját?

hirdetés

Marilyn Monroe (1926-1962)

Embed from Getty Images

Ha szőkeség, akkor Marilyn Monroe kihagyhatatlan fogalommá nőtte ki magát. Az 1950-es '60-as évek dívája elképesztő hatással volt a divatvilágra, még 50 évvel halála után is ikonikus és releváns a színésznő stílusa. 

Brigitte Bardot (1934-)

Embed from Getty Images

A durcás arcú francia szépség, Brigitte Bardot romantikus külsejével és kerek idomaival igazán belopta magát az emberek szívébe. Csakhamar az 1960-as évek egyik legjellegzetesebbje lett a méhkasszerű, feltupírozott frizura. 

Farrah Fawcett (1947-2009)

Embed from Getty Images

Egy csapásra megváltozott a fodrászszalonok élete, amint műsorra került a Charlie angyalai nevű sorozat. A három angyal egyikének, Farrah Fawcettnek frizuráját szinte azonnal mindenki utánozni akarta, hiszen a színésznő megtestesítette a '70-es évek szépségideálját szuperfitt alakjával, bronzbarna bőrével és szélfútta szőke hajával.

Diana Ross (1944-)

Embed from Getty Images

Diana Ross, az 1970-es évek egyik sztárénekesnője nem csak remek hangjával és stílusával, hanem azzal is az afroamerikaiak egyik inspiráló ikonjává vált, hogy büszkén viselte fekete tincseit. 

James Dean (1931-1955)

Embed from Getty Images

Igen, egy férfi is helyet kapott listán: a szomorú szemű szívtipró rövid karrierje alatt óriási sikerre tett szert, és filmszerepeivel meghódította a világot. James Dean kócos, szőkésbarna haja mindig tökéletesen állt és még ma is az egyik legkeresettebb hajviselet. 

Mia Farrow (1945-)

Embed from Getty Images

Igazi szenzációnak számított, amikor a '70-es évek egyik ünnepelt sztárja levágatta derékig érő haját, és fiús, pár centis frizurát választott. A rizikós döntés kifizetődött, utána ugyanis rengetegen kérték Farrow frizuráját a szalonokban.

Julia Roberts (1967-) 

Embed from Getty Images

A színésznőre ugyan mostanában már szelíd, szőkésbarna tincsek jellemzőek, ám Julia karrierje során az egészen sötét barnától kezdve a platinaszőkéig minden hajszínt kipróbált. Az egyik legjellegzetesebb pedig az volt, amikor az 1990-es években vad, göndör vörös fürtöket viselt. 

Tina Turner (1939-)

Embed from Getty Images

Az 1980-as évekre minden jellemző volt, csak az egyszerűség nem. Tina Turner extravagáns, tupírozott frizurája a korszak egyik jellegzetessége lett.

Lady Diana (1961-1997)

Embed from Getty Images

A szégyellős fiatal hercegnőből az 1990-es évekre igazi stílusikon lett, nem mellesleg az elegáns rövid frizurát viselők zászlóshajójaként hordta szőke tincseit. Megpróbálkozott a kicsit hosszabb változattal is, de az igazán rövid haj volt a tökéletes számára. A frizura egyébként Sam McKnight fodrásztól kezétől származott, aki egy Vogue-fotózásra készítette el a hercegnőnek.

Jennifer Aniston (1969- )

Embed from Getty Images

Jennifer Aniston Jóbarátok-beli "Rachel-haja" futótűzként terjedt a fodrászoknál és mindenki szerette volna magának a rétegesen vágott frizurát. Még annak ellenére is óriási sláger volt, hogy Aniston többször kijelentette, utálta az egész tortúrát a haja körül.

Rihanna (1988-)

Embed from Getty Images

Ha valaki, akkor Rihanna igazi kaméleon a frizurákat illetően. Dollárezreket költ drága parókáira, és még a legextravagánsabb haj is tökéletesen áll neki. Volt azonban egy korszaka, ami mindenkinek beindította a fantáziáját: amikor a 2010-es években vörös hajjal jelent meg, szalagcímek tömkelegét nyerte el az énekesnő.

Kate Middleton (1982-)

Embed from Getty Images

Ki ne irigyelné Kate Middleton csillogó barna fürtjeit: csakúgy, mint néhai anyósa, Vilmos herceg felesége is hamar stílusikonná vált. Middleton laza eleganciát sugárzó frizurája új korszakot nyitott meg a királyi család divattörténetében.

via TheTalko

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek