Starity

A legendás Andy Warhol bőrébe bújik Jared Leto

2020. augusztus 08. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

A 48 éves színész-zenész nem titkolja, mennyire izgatott, amiért életre keltheti a méltán elismert képzőművészt egy készülő életrajzi filmben.

hirdetés
A legendás Andy Warhol bőrébe bújik Jared Leto
Fotó: Getty Images

Jared Leto pályája során már számtalan szerepben kipróbálta magát, ám még mindig képes neki meglepetést okozni, ha rábíznak egy szívének kedves szerepet – mint amilyen az Andy Warholé is. Miután szárnyra kelt a pletyka, hogy a 30 Seconds to Mars frontembere formálhatja meg a festőművészt egy új filmben, maga az érintett is megszólalt a híresztelések kapcsán, hogy megerősítse az értesüléseket.

Igen, a hír igaz, én fogom életre kelteni Andy Warholt egy új filmben. Nagyon hálás és izgatott vagyok e lehetőség miatt. Utólag is boldog születésnapot, Andy! Hiányzol nekünk, akárcsak zsenialitásod

– írta Leto egy, az Instagramon közzétett bejegyzésben.

Warhol egyébként nemcsak a képzőművészeti ágakban jeleskedett, hanem rendezőként is kipróbálta magát. Egyik leghíresebb munkája az 1962-ben elkészült Marilyn-diptichon volt, melyet jelenleg a Tate múzeumban őriznek, de érdemes megemlíteni az ugyanabban az évben készült Campbell-leveskonzervek elnevezésű alkotást is, amit a Modern Művészeti Múzeumban járva kereshetünk fel. Művei egyébként azon túl, hogy izgalmasak, nagyon értékesek is: nem kevesebb, mint 105 millió dollárért kelt el Silver Car Crash (Double Disaster) című szitanyomása, amit 1963-ban alkotott meg. A neves művész 1987-ben, 58 éves korában hunyt el.

Sokoldalú művész volt I Fotó: Sotheby's

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

film szerep mozi
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek