Starity

Diszlexiájáról vallott a Stranger Things sztárja

2020. szeptember 07. 18:06   |   Szerző: Four

Nem volt egyszerű számára a kezdet, de ma már máshogy tekint a dologra.

hirdetés

Nem volt egyszerű a kezdet Maya Hawke számára: a Stranger Things sztárja diszlexiával küzd, és sok időbe telt, mire megtanulta elfogadni a helyzetet. Az NPR-nek adott interjúban beszélt iskolás éveiről és arról, hogy habár "nagyon nehéz volt diszlexiával felnőni", szerinte "sok szempontból áldásos hatásai voltak a nehézségnek".

Ennek ellenére teljesen megértem, gyerekkoromban kirúgtak a suliból, mert nem tudtam olvasni. Aztán egy speciális iskolába jártam, olyan gyerekekkel, akiknek tanulási nehézségeik voltak. Sok időbe telt, mire megtanultam olvasni, és még mindig vannak határaim. 

Majd így folytatta:

A csodálatos dolog a mai világban az, hogy rengeteg lehetőség van. Amiatt, mert nehézségeim vannak a történetek befogadásával kapcsolatban - még jobban eltökéltem, hogy szeretni és érteni fogom őket, és fejlődök általuk.

Maya szerint szülei, Ethan Hawke és Uma Thurman is nagyon sokat segített:

Nagyon nehéz volt, tudjátok, a lassú osztályban lenni. Minden évben lejjebb lettem sorolva az alacsonyabb csoportba. És a többi gyerek látta ezt, piszkáltak is érte. De a szüleim nagyszerű munkát végeztek, folyton bátorítottak, hogy legyek kreatív. 

- mesélte.

Embed from Getty Images

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek