Starity

Kiakasztotta rajongóit Rihanna

2020. október 06. 10:10   |   Szerző: Glamster

Durva kulturális hibát vétett Rihanna, így célkeresztbe került a közösségi médián.

hirdetés

A szupersztárt éles kritika veszi körbe, amiért iszlám hadíszt használt a Savage X Fenty Show egyik jelenetében. A hadísz, amely az iszlám kultúrában kiemelkedően érzékeny téma, mivel a Próféta mondásait és tanításait foglalja össze szentesített formában, egy remix formájában jelent meg. A Savage X Fenty show október 2-án jelent meg az Amazon Prime-on.

A rajongóknak nem telt sokba, míg felfigyeltek az arab szövegre, amelyben bizony egy hadísz volt felgyorsítva Coucou Chloe, londoni producer által. A hadísz a világvégéről és ítéletnapról szólt a „Doom” remixben, amelyet jelenleg 99%-os nem tetszéssel díjaztak a YouTube-on.

Rengeteg muszlim kifejtette felháborodását, ám az eddig kulturális cikkíró inkább a producert hibáztatta: „Szerintem is sértő volt a klip, de én nem érzem, hogy Rihanna hibája lenne, mert szerintem könnyen nem vette észre, hogy miről van szó a zenében. (...) Szerintem az előadó, aki a szent szöveget használta fel, jobban tisztában volt cselekedeteivel.”

Rihanna még nem válaszolt direktben botrányra, ám egy olyan sejtelmes üzenetet hagyott profilján, amiben arra utal, hogy nem sajnálja a kialakult helyzetet. Ez alatt olvasható egyik rajongója csalódott reakciója: „Rihanna, mindenért imádtalak, amit eddig tettél, de ma megsértetted a vallásomat. Meg vagyok bántva, túl messzire mentél. Neked és a lánynak, aki a zenét csinálta, bocsánatot kéne kérnetek, mert ez a minimum, amit tehetsz...”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek