Starity

Fehér Balázs, a Carbonfools egykori frontembere új formációval és szólólemezzel tért vissza.

2020. október 27. 20:08   |   Szerző: feherbalazsmusic

A Carbonfools egykori frontembere, Fehér Balázs énekes és dalszerző öt éves szünet után visszatért a zenéhez, és újra színpadra állt.

hirdetés
Fehér Balázs, a Carbonfools egykori frontembere új formációval és szólólemezzel tért vissza.
Fotó: fotós: Mátyássy Jónás, forrás: Fehér Balázs hivatalos Facebook oldala

Első szólólemezét 2020. október 24-én mutatta be az Ötkertben. Az album az I am (Vagyok) címet kapta, és stílusát tekintve experimental elektro-akusztikus popzeneként határozták meg az alkotók. Fehér Balázs véleménye szerint az album dalainak segítségével közelebb juthatunk ahhoz, hogy feltárjuk és megismerjük valódi természetünket.

Fehér Balázs új zenei formációjáról, szólóalbumáról és lemezbemutató koncertjéről jelentek meg hírek több magyar médiumban is, mint például az RTL Reggeli, Fókusz, Origo, Femina és a Blikk.

Az I am (Vagyok) című lemez az énekes szerint az elmúlt évek érzéseiből és tanulságaiból született. Emiatt a lemez nevezhető Balázs érzelmeinek és a konklúziók popverziójának is. A teljes hanganyag összesen tizenegy dalt foglal magában, amiből idáig kettő jelent meg a sztár Youtube csatornáján. Az album dalait egyenként egymásután fogják kiadni, ezért a lemez teljes anyagát először az Ötkertes koncerten lehetett meghallgatni. A dalok szövegét Fehér Balázs írta, zenéjét pedig a zenekar tagjaival (Varga-Tóth Simon - szólógitár, Gráf Róbert - billentyűk, Kovács Balázs - basszusgitár) közösen szerezték. A zenekar tagjai Balázson kívül többnyire kevés színpadi tapasztalattal rendelkező fiatalok. A formációhoz nemrég csatlakozott Halász Máté dobos is, aki már tapasztalt zenész, hiszen a Mary Popkids együttes dobosaként ismerhető.

A dalszövegek angol nyelven íródtak, de az előadó közzéteszi a saját fordítású magyar dalszövegeit saját csatornáján és feliratozza is azt a videóknál. Az album első, Who's Real? című számának klipjét 2020. szeptember közepén vetíttek le az RTL Reggeli és Fókusz műsoraiban. A dal üzenete, hogy a jövőt nem lehet előre látni és az egyetlen idődimenzió, amiben szeretni és létezni lehet, az maga a jelen. A klip azóta megjelent az énekes saját oldalain és más zenei streaming oldalakon is. A második klip a She's Cool nevet viseli és Balázs saját Youtube csatornáján lett közzétéve. A dal arról szól, hogyan változik meg valakiben az az érzés, hogy csak kondíciók mentén tudja elfogadni önmagát, vagy tényleg megérti, miszerint szerethető úgy, ahogy van, és nem köti a szeretetet mindenféle dogmához.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek