Starity

20 érdekesség, amit még nem tudtál a Pretty Little Liarsről

2020. október 28. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Egy évtizeddel ezelőtt, 2010-ben indult hódító útjára a hét évadot megélt sorozat.

hirdetés

Még csak három év telt azóta, hogy egy parádés befejezést követően lekerült a televíziók képernyőjéről a Sasha Pieterse, Lucy Hale, Troian Bellisario, Ashley Benson és Shay Mitchell főszereplésével készült széria, máris úton van annak rebootja. Az E! Online jóvoltából most elhoztunk nektek néhány ismert és kevésbé ismert érdekességet a sorozatról. Tartsatok velünk!

Fotó: ABC Family / Freeform

1. Sara Shepard – aki a sorozat alapjául szolgáló könyveket írta – szellemíróként dolgozott a Gossip Girl mögött álló könyvkiadónál, az Alloynál, amikor kipattant a fejéből a Pretty Little Liars (hazánkban Hazug csajok társasága) alapötlete, miszerint négy barátnő éppen igyekszik magát túltenni azon, hogy csapatuk „méhkirálynőjének” váratlanul nyoma veszik. Az írónő a Cosmopolitannak elárulta, hogy a történetet két olyan általa is ismert nő ihlette, akiket elraboltak.

Mindig féltem attól, hogy elrabolnak. Emlékszem, azt gondoltam, Mi történik, ha elvisznek? Mi a következő lépés?

– nyilatkozta Shepard.

Fotó: ABC Family / Freeform

2. Az írónőt magát is meglepte I. Marlene King showrunner döntése, miszerint az első regényt belesűríti a pilot epizódba, ez azonban okos és korántsem elhamarkodott döntés volt a sorozatkészítő részéről.

Sarah Shepard meglepő, cliffhangerekkel fejezte be a fejezeteit, ami engem is arra sarkallt, hogy mi is hasonló módon tegyünk pontot az epizódok végére. Ez volt az a hangnem, amit elérni kívántam. Tudtam, hogy a könyvsorozat rajongói követni fogják a történetet a televízióban is

– magyarázta döntését King.

Fotó: ABC Family / Freeform

3. Lucy Hale volt az első szereplő, akit leszerződtettek a szériához, ráadásul a színésznőnek még csak nem is kellett részt vennie a meghallgatásokon, mivel már jó kapcsolatot ápolt a stúdióval a The CW csatornán futott Kőgazdagok címre keresztelt sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően. Lucy azonban nem Ariát, hanem egy másik karaktert nézett ki magának.

Aria nagyon is felkeltette az érdeklődésem, de Hannah-ért is odavoltam. Hozzá hasonló karakterekkel korábban nem volt dolgom

– vallotta Lucy, majd Marlene különböző férfi karakterekkel rakta párba a színésznőt, hogy a köztük lévő kémiát tesztelje, és ekkor vált nyilvánvalóvá a fiatal tehetség számára, hogy valójában Aria akar lenni.

Fotó: ABC Family / Freeform

4. Shay Mitchellt eredetileg Spencer szerepéért hallgatták meg, de majdnem elvesztette a lehetőséget, hogy Emily bőrébe bújjon.

Nagyon nehéz volt megtalálnunk Emilyt. A véghajrában két színésznő között vacilláltunk a videófelvételük alapján és én a másik hölgy felé húztam. Shay azonban remekül hozta Emily karakterét, megváltoztatva mindenki álláspontját, és végül övé lett a szerep

– elevenítette fel Marlene a történteket.

Fotó: ABC Family / Freeform

5. Troian Bellisario nem érezte úgy, hogy alkalmas lenne Spencer szerepére.

A meghallgatáson egy olyan jelenetet kellett előadnom, melynek keretein belül Spencer a családjával vacsorázik, és közben a nővére vőlegényével cigarettázgat. Ez a jelenet végül azért nem került be a pilot epizódba, mert túlságosan rizikósnak találtatott

– vallotta Bellisario.

6. Ez, a fent említett cigarettázós jelenet szülte a legnagyobb vitát King és a stúdió között, végül azonban megengedték neki, hogy benne hagyjon a sorozatban egy jelenetet, ami Wren (Julian Morris) káros szenvedélyéről árulkodik.

Fotó: ABC Family / Freeform

7. Janel Parrish eredetileg Spencer szerepére jelentkezett, és nagyon csalódott volt, amikor nem adták neki a szerepet.

Visszahívtak párszor, de végül nem nekem adták a szerepet. Emlékszem, nagyon le voltam törve, mert egyébként odavoltam a forgatókönyvért. Körülbelül egy hónappal később aztán újra felhívtak, ezúttal Mona szerepével kapcsolatosan. Nagyon boldog voltam! Totál beleszerettem Monába

– emlékezett a színésznő.

Fotó: ABC Family / Freeform

8. Sasha Pieterse a kora miatt nem kaphatta meg Hannah szerepét.

Tudtam, mi mindent tesz majd Hannah, és megkérdeztem magamtól, Tényleg rá akarjuk mindezt bízni egy 12 éves lányra?. Emellett ráadásul a 16 éven aluli fiatalok csak bizonyos óraszámot dolgozhatnak, éppen ezért úgy döntöttünk Sasha Alison lesz. Részt vett több másik lánnyal is egy felolvasáson (mindannyiuknál sokkal fiatalabb volt), de mindenkire a frászt hozta a szó értelmében

– mesélte Marlene.

Fotó: ABC Family / Freeform

9. Ashley Bensont utolsóként szerződtették a főszereplők közül, és ezt is egyfajta véletlen szerencsének köszönheti, mely történetet ekképp elevenítette fel a show kreátora:

Emlékszem, sírva jött be a meghallgatásra, mert úgy volt, hogy szerepelni fog az Eastwick című sorozatban, és akkor tudta meg, hogy végül nem lesz a dologból semmi. Tudtuk, hogy Hannah szerepére egy szőke lányt keresünk, és Alisonon kívül nem volt másik szőkénk. Nagyon nem találtuk a szerepre megfelelő személyt, és akkor jött Ashley... Tudtuk, hogy a személyében megtaláltuk a mi Hannah-nkat.

10. Ashley javasolta a Secret vócímű szerzeményt a sorozat főcímdalának, körülbelül a pilot epizód forgatásával egyidőben.

Fotó: ABC Family / Freeform

11. Amikor felvették a műsor kezdéséül szolgáló rövid felvételt, valójában a „shh”-mozdulat ösztönösen jött Lucy részéről, a készítők pedig úgy döntöttek, mehet is a vágás. Később a színésznő bevallotta, nagyon zavarja, hogy az ominózus jelenetnél nem középen tartotta a mutatóujját.

12. Több színészt is lecseéltek a sorozat ideje alatt: mielőtt Keegan Allen megszerettette volna Toby karakterét a nézőkkel, James Neate alakította a szerepet; de nem ő volt az egyetlen, aki menet közben lett lecserélve: Drew Van Acker is „örökölte” Jason DiLaurentis szerepét, méghozzá Parker Bagley-től.

13. Toby a könyvsorozatban öngyilkosságot követ el és meghal, ám Marlene meggondolta magát a karakter végzetével kapcsolatban, amikor ráeszmélt, mennyire megszerették a nézők a fiút és mennyire odavoltak a Spencerhez fűződő kapcsolatáért.

Fotó: ABC Family / Freeform

14. Mivel a korai évadokban Alison főképpen visszaemlékezések formájában bukkan fel, az őt megformáló színésznő hosszú ideig szinte csak abban a bizonyos, minden rajongó által jól ismert sárga felsőben volt kénytelen szerepelni.

Személy szerint én ki nem állhatom azt a felsőt, ráadásul a sorozat kezdetétől kezdve hordom. Tizenhárom van belőle, én pedig szívem szerint mindet összeszedném és elégetném őket

– nyilatkozta Pieterse 2016-ban, a The Talk elnezevésű műsorban.

Fotó: ABC Family / Freeform

15. Kylie Jenner hatalmas rajongója volt a show-nak – rengeteget tweetelt róla. 2015-ben a készítők meginvitálták, hogy vendégszerepeljen a sorozatban, ez azonban soha nem valósult meg Kylie és menedzsereként is szolgáló édesanyja, Kris Jenner vitája miatt. Erről egyébként a Keeping Up With the Kardashians egyik adásában is szó esik.

16. 2010-es indulása óta a Pretty Little Liars folyamatosan jelen volt a közösségi médiában, ráadásul a legbuzgóbb műsornak számított, ha azt vesszük figyelembe, milyen sokat posztoltak egy-egy epizód kapcsán a fanatikusok. Fináléjáról olyan sok tweet született 2017-ben, mint addig egyetlen más televíziós epizódról sem.

Fotó: ABC Family / Freeform

17. Miután kapcsolatuk elején szakítottak, Patrick J. Adams annyira vissza akarta kapni Troian Bellisariót, hogy bármire képes lett volna érte. Elmondása szerint karrierje azon pontján nem is nagyon túráztatta volna magát egy ilyen egynapos szerepért, Troianért azonban mégis jelentkezett, hogy szerepelhessen a sorozatban.

Vissza akartam kapni Troiant, ezért minden egyes embert bevetettem, akit ismertem a filmiparban. Mindenki telefonált és megnyugtattak, hogy megkapom a szerepet. Többet készültem a Pretty Little Liars meghallgatására, mint amennyire életem során bármire

– emlékezett vissza Adams, akinek befektetett munkája megtérült: megkapta Hardy szerepét a második évadban, kibékült Troiannal, 2016-ban feleségül vette a színésznőt, 2018-ban pedig kislányuk született.

Fotó: BuzzFeed

18. A hét évad alatt több karakterről is elhitették a készítők, hogy ő „– A”, akit később A. D. (Über „– A”) váltott. Utóbbi kilétéről a sorozat fináléjában rántották le a leplet a készítők, aki nem más, mint Alex, Spencer eltitkolt ikertestvére, akit ugyancsak Bellisario keltett életre. A színésznő az Elle magazinnak adott interjújában vallotta be, hogy korántsem volt egyszerű számára titokban tartani a dolgot, miután az ötödik évad forgatásán kiderült számára, ki is a főgonosz.

Sokáig, amikor arról faggattak, ki A.D., rávágtam, hogy Én vagyok!. Mindenki csak nevetett. Igazán nagyszerű, amikor van egy olyan titkod, amiről mindössze egy maréknyi ember tud, ez azt jelenti ugyanis, hogy elrejtőzhetsz, még ha közben szem előtt is vagy.

Fotó: ABC Family / Freeform

19. A Pretty Little Liarsnek volt két rövid életű spinoff sorozata is a Ravenswood és a The Perfectionalists képében, jelenleg pedig az anyasorozat rebootján dolgoznak az HBO Maxnál. A hírek szerint a Riverdale kreátora, Roberto Aguirre-Sacasa lesz a Pretty Little Liars: Original Sin című új sorozat zászlóshajójának kapitánya. A történet a már meglévő univerzumban játszódik majd, a hazugok egy új csoportjára fókuszálva, akiket egy egészen másik „– A” gyötör majd...

20. 2016-ban a hat női főszereplő (Sasha, Lucy, Ashley, Shay, Troian és Janel) mutatóujjuk belső felére tetováltatták karaktereik nevének kezdőbetűjét, mintegy tisztelegve a sorozat előtt.

Fotók: Instagram

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek