Starity

90 éves korában elhunyt Sean Connery

2020. október 31. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Hosszabb betegeskedés után hunyt el a legendás színész – halálhíréről a fia értesítette a nyilvánosságot.

hirdetés

Fia, Jason szerint Sean Connery már nem igazán volt jól egy ideje, az éjjel pedig álmában érte a halál, miközben a Bahamákon tartózkodott. Szerettei mindvégig mellette voltak.

Mind azon vagyunk, hogy feldolgozzuk az imént történteket, még ha édesapám nem is volt jól már egy ideje. Szomorú nap a mai mindazok számára, akik ismerték és szerették őt, és nagy veszteség az ő eltávozása szerte a világon mindazoknak, akik élvezték a színészként nyújtott alakítását

– nyilatkozta Jason.

90 évesen, szerettei körében hunyt el a színész

A színész az 1950-es évek közepén kezdte meg pályafutását, ám az igazi áttörtést az 1962-ben bemutatott Dr. No című film hozta meg a számára, melyben először alakította James Bondot. Ezt további hat Bond-film követte, és a mai napig előszeretetettel utalnak rá úgy, mint a franchise legjobban kedvelt színészére.

Karrierje során egyébként számtalan filmben és sorozatban feltűnt, emellett szinkronizálással is foglalkozott – többek között játszott a Gyilkosság az Orient Expresszen; a Hegylakó; az Aki legyőzte Al Caponét; az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag; a Robin Hood, a tolvajok fejedelme és a Szeress, ha tudsz! elenevzésű alkotásokban.

Sokan vélik úgy, hogy ő volt a legszerethetőbb James Bond

via JustJared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek