Starity

Elhunyt a magyar rockzene meghatározó alakja, Benkő László

2020. november 18. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Zenekara, az Omega tudatta a hírt a rajongókkal a Facebookon, miszerint eltávozott a zenész.

hirdetés
Elhunyt a magyar rockzene meghatározó alakja, Benkő László

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt

– olvasható az együttes Facebook-bejegyzésében.

László a második világháború alatt, 1943 nyarán született Szombathelyen, később fővárosunkban végezte tanulmányait. Középiskolás volt, amikor hangszert ragadott – több együttesben is kamatoztatta tehetségét. Nem volt 20 éves még, amikor megalapította az Omega együttest, mely elhozta számára a sikert és ismertséget.

Több hangszeren is megtanult játszani, így a szerencsések nemcsak gitárjátékát élvezhették, de hallhatták, ahogy olyan hangszereket is megszólaltatott, mint a trombita, furulya, zongora és citera. Az 1990-es években a rádiózásba is belekóstolt, a 2000-es években pedig „tévézett”: 2005-ben az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának zsűrijében foglalt helyet; 2009-től pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetőjének nevezték ki.

2017-ben májrákot diagnosztizáltak nála, ám a súlyos betegség ellenére sem hagyta cserben közönségét. Sajnos nem sikerült kigyógyulnia, a betegség végül elhatalmasodott rajta és ennek következtében hunyt el 2020. november 18-án. A járványhelyzetre való tekintettel temetésén 20 főnél többen nem vehetnek részt, így családja azt kéri a gyászoló rajongóktól, barátoktól, hogy amennyiben lerónák kegyeletüket a zenész előtt, azt a háza előtti, tiszteletére ültetett emlékfánál elhelyezett virágokkal, mécsesekkel tegyék.

via Facebook, Wikipédia

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek