Starity

Négy praktikus fehérnemű hideg időre

2020. november 24. 17:05   |   Szerző: Starity

Ha télen is csinosan, nőiesen, esetleg az előnyös testi tulajdonságainkat kidomborító ruhákban szeretnénk megjelenni, nem érdemes kizárólag a vastagpulcsi-kollekciónk bemutatására berendezkedni. Helyette inkább ismerkedjünk meg néhány praktikus fehérneművel.

hirdetés
Négy praktikus fehérnemű hideg időre

Hűvös időben a réteges öltözködés a legpraktikusabb. Igen ám, de sokan elakadnak a póló/blúz, mellény/pulóver, vagy a blúz és blézer összeállításnál. Ez kicsit szűkre szabhatja a lehetőségeket, pedig sokkal többet ki lehet hozni a réteges öltözködésből.

Felső alatt hordható fehérneműk

Trikó, kombiné, atléta és társai. Volt idő, amikor idejétmúlt, a divatból végleg kisétált daraboknak tartottuk őket, de higgyük el, most a reneszánszukat élik. Nem csak azért, mert a nő komfortérzete hajlamos a tetszeni vágyása föl kerekedni, hanem azért is, mert a textilipar olyan jelentős innováción ment keresztül, ami miatt ezek a fehérneműk teljesen újjászülettek. A korábbi, merev, a testtől elálló, gyűrődésre hajlamos, rideg érzetet keltő darabokat felváltották a tökéletesen elasztikus, ránc nélkül a testre simuló változatok, amelyeknél nem kell tartani attól, hogy felcsúsznak a derekunkon, leesik a pánt a vállunkról vagy éppen attól, hogy látszani fognak a blúz alatt.

Az elasztikus fehérneműk között egyre szélesebb választékban találhatunk gyapjú tartalmú termékeket, amelyek amellett, hogy a többi típushoz hasonlóan láthatatlanok, olyan melegek, mint egy kályha. Ezek alkalmazásával még azt is megkockáztathatjuk, hogy a következő meetingre selyemblúzban menjünk, legfeljebb egy kendőről érdemes gondoskodni, amelyet a hátunkra teríthetünk, ha úgy érezzük, valahonnan hideg fuvallat érkezik.

Alsó alatt hordható fehérneműk

Ennek a kategóriának rögtön két csoportját különböztethetjük meg: az egyik a bugyik és más alsóneműk, a másik a harisnyák, leggingsek és jégeralsók kategóriája. Mindkettő rendkívül fontos, hiszen az alsóneműk a felfázásra érzékeny medence- és deréktáji részt, míg a harisnyák a – főleg szoknyában – könnyen kihűlő lábakat burkolják melegbe.

Az alsóneműk piacáról is elmondható, hogy a textilipar fejlődése óriási változásokat hozott. A vékonyodó, egyre rugalmasabb, ugyanakkor egyre szebben simuló anyagok viselésekor nem kell már attól tartanunk, hogy a bugyi fazonja át fog látszani egy vékonyabb szoknyán/nadrágon, ezért bátran hordhatunk a téli időszakban tanga vagy könnyed, csipkés alsónemű helyett boyshort alsót, francia vagy brazil fazont. Ha szoknyában kívánunk elindulni otthonról, ne átalljunk a bugyi fölé gyapjútartalmú, kissé hosszabb szárú és magasabb derekú, rövidnadrág-fazonú „melegítőbugyit” venni.

A lábszárunk melegítésére annyi lehetőség kínálkozik, hogy ha abból sem tudunk választani, az már nem a piac hibája. A leggingsekből létezik hajszál vékonyságú, míg a harisnyákból egészen vastag vagy éppen gyapjúval bélelt is. Mindkettő felvehető szoknyához és nadrág alá is, próbálgassuk, tesztelgessük, hogy melyiket találjuk kényelmesnek.

A Vatera piacterén is érdemes átböngészni a fehérnemű választékot, hiszen számtalan új darabra lelhetünk, akár különleges, máshol ritkán megtalálható méretekben is, ráadásul számos egyéb szolgáltatás is védi az érdekeinket. Az eladók értékelése, a tőlük való kérdezés lehetősége mellett a nem megfelelő termék árának visszatérítési lehetősége is garantálja a biztonságos vásárlást.

Ha a lábfej fázik, mindenünk fázik

A téli öltözködés természetes kellékei a vastag, kötött gyapjúzoknik. Érdemes ezekből viszonylag hosszabb szárút választani, hiszen a boka és az alsó lábszár is hajlamos a kihűlésre. Azt utóbbi években ismét nagy divat a lábszárvédő is, amely szintén a boka és a sípcsont megóvását szolgálja a jeges téli fuvallatoktól. A lábszárvédő napjainkban inkább filigrán, de míves darab, amely kézi kötéssel vagy horgolással készülő remekmű. Lehet színes vagy mintás, sőt azt a célt is szolgálhatja, hogy kissé unalmasabb színű vagy egyszerűbb fazonú télikabátunkat feldobja sajátos stílusával.

Különleges kiegészítők

Néhány különleges fehérnemű típus jó szolgálatot tehet a nagy hidegben, és érdemes is beszerezni, még akkor is, ha nem feltétlenül báli ruha alá fogjuk hordani őket. Ilyen például a gyapjú vállmelegítő, ami tulajdonképpen egy póló alatt hordandó gépi kötött boleró, amely a nyak és a váll ízületeit hivatott melegen tartani. Viselése akkor célszerű, ha tudjuk, hogy huzatos helyen fogunk hosszabb ideig tartózkodni.

Gyakori kellemetlenség, hogy a túlságosan rövid fölsőnk kicsúszik az alsó derekából vagy éppen a túlságosan csípőre szabott nadrágban nem bírjuk benntartani a normál szabású pólót sem. Ennek a kellemetlenségnek a kivédésére szolgálnak azok a derékmelegítők, amelyek szabásra úgy néznek ki, mint egy miniszoknya, csak annál is rövidebbek. A szűkre szabott rész feladata, hogy a deréktáji szakaszhoz simuljon, a bővebb rész pedig ráborul a szoknya vagy nadrág derékrészére kívülről. E fölé vehetjük fel a pólót vagy pulóvert, így a végeredmény úgy néz ki, mintha a fölső alól kilógna egy póló. Létezik a derékmelegítőknek egy olyan változata is, amikor az alsó rész is betűrhető (vagyis tulajdonképpen egy széles gyapjú övet kell elképzelnünk, természetesen a legfinomabb kötésű és legrugalmasabb, pihe-puha anyagból), amely a testünkhöz simul.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek