Starity

Valósítsd meg álmaid hálószobáját!

2020. december 18. 09:09   |   

A mindennapi rohanásban egyetlen központi helyünk van a lakásban, ahol ki tudjuk zárni néhány órára a valóságot, és az álmok világában kipihenhetjük magunkat, ez pedig nem más, mint a hálószoba. Feltéve, persze, ha a pihentetést szolgálja. Nézzük meg, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy hálószobánk valóban a nyugalom, a pihenés és a bensőséges intimitás megérdemelt szentélye legyen?

hirdetés
Valósítsd meg álmaid hálószobáját!

Hálószobai bútor

Nem csak a hálószobában, de otthonunk minden négyzetcentiméterére fontos, hogy olyan berendezések vegyenek körül bennünket, amelyek között jól érezzük magunkat.

A bútor harmóniát sugároz, annak függvényében, milyen színű, milyen formájú, milyen elrendezésű, és hova helyezzük a térben.

Nincs ez másképp a hálószobai bútorral sem!

Természetes, ha ezzel kapcsolatban vannak vágyaink, elképzeléseink, mindezt pedig úgy valósítjuk meg, hogy otthonunk, hálószobánk végeredményeképp úgy néz ki, mintha egy magazin lapjairól „lépne elénk”.

Például egy világos színű, elegáns tömörfa ágy, nyugtató és pihentető habmatraccal, fehér vagy tojáshéj színű fallal, a hozzá illő kombinált, matt fehér színű komódok társaságában garantált siker.

Képzeljük el, hogy a több tárolóhellyel rendelkező komód szolidan belesimul a térbe, mintha ott sem lenne, közben, ha ránézünk csak az „előkelő” jelző jut eszünkbe.

Nem utolsó sorban praktikusságát sem felejthetjük el, a több tárolóhely a pakolást is nagyságrendekkel megkönnyíti.

Ehhez még választhatunk egy-egy színben, formában harmonizáló éjjeliszekrényt, a megfelelő éjjeli lámpákkal, a fal színéhez illő függönyökkel, és máris megteremtettünk egy szolid, elegáns, funkcionalitásban maximálisan kihasználható hálószobát.

Természetesen, azok, akik a térben több bútorzatra vágynak, ők még feldobhatják ruhásszekrénnyel, ami lehet egy robusztusabb darab vagy egy visszafogott megjelenésű, vékony sziluettel rendelkező szekrénnyel.

A színek szerelmesei pedig akár színes ágyneműhuzattal, festményekkel a falra vagy élénk színű sötétítővel, függönnyel.

Nem az a lényeg, hogy mi a trend, hanem az, hogy TE jól érezd magad abban a környezetben, amit kialakítottál.

Nappali központi bútordarabja: kanapék

A komfortérzetünket növelendő a legjobb megoldás, ha nappalinkba elhelyezzük az ideális kanapét. Akkor is kiváló választás, ha nem áll óriási tér rendelkezésünkre. Ugyanis a kanapék többféle méretben készülnek, és így akár egy garzonban is megfelelő huzatszínnel, megfelelően elhelyezve a térben, zseniálisan mutatnak majd.

Ha pedig muszáj megoldanunk, hogy a teret optimálisan használd ki, és nincs lehetőség külön hálószobát kialakítani, a kihúzható kanapék ezt is megoldják. Kész is a fejedelmi fekvőhely!

A kanapék színösszeállítása olyan sokrétű, hogy végeredményben csak a fantázia szab határt neki, hogy melyiket választjuk.

Tulajdonképpen azt kell eldönteni, hogy milyen funkciót fog betölteni otthonunkban. Azért vegyük számításba, hogy itt töltjük otthoni szabadidőnk legtöbb részét.

Ha kell, pihenünk rajta, olvasunk, vagy egyszerűen csak eldőlünk, a kanapén fekve a legjobb TV-t nézni. Ide ültetjük a vendégeket, és a gyerekek is imádnak egy puha, ám kellően rugalmas kanapén ugrándozni.

Egyszóval választáskor érdemes ezeket is figyelembe venni, így a későbbiek során nem fogunk csalódni kedvenc bútordarabunkban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek