Starity

8 kösztümös sorozat, ha bejött A Bridgerton család

2021. január 01. 22:10   |   Szerző: Four

Kosztümös sorozatok arra az esetre, ha hiányolnád A Bridgerton család-életérzést.

hirdetés

1. Sanditon (2019)

 

 

A Jane Austen regénye alapján készült sorozatban a kíváncsi és lelkes Charlotte Heywood a feltörekvő tengerparti városkába, Sanditonba látogat. Megismerkedik a vonzó Sidney Parkerrel és családjával, és rengeteg kalandba bonyolódik a helyiek által.

Főszerepben: Rose Williams, Theo James, Kris Marshall

2. Hiúság vására (2018)

 

 

A sorozatban Becky Sharp a napóleoni háborúk idején próbál minél magasabb társadalmi körökbe jutni: célja, hogy a londoni elit közelébe férkőzzön.

Főszerepben: Olivia Cooke, Anthony Head, Frances de la Tour

3. Észak és Dél (2004)

 

 

Az Elizabeth Gaskell regénye alapján készült minisorozatban Margaret Hale és középosztálybeli családja az 1800-as évek közepén költözik Milton városába, ahol beleszeret a jóképű, ám túl büszke John Thorntonba.

Főszerepben: Daniela Denby-Ashe, Richard Armitage, Lesley Manville

4. Lost in Austen (2008)

 

 

Amanda imádja az Austen-regényket, különösen a Büszkeség és Balítéletet. Egy nap meglepődve tapasztalja, hogy át tud menni szeretett könyve világába. Míg ő a korabeli Anglia kastélyaiban a szereplőkkel társalog, Lizzy Bennett a modernkori Londonban kószál.

Főszerepben: Jemima Rooper, Gemma Arterton, Alex Kingston

5. Az uralkodónő (2013)

 

 

A sorozat Mária skót királynőről szól: a megosztó uralkodónő drámai fordulatokkal teli életét feldolgozó produkció tele van intrikával és forró szerelmi jelenetekkel. A Netflix csatornáján is nézhető.

Főszerepben: Adelaide Kane, Megan Follows, Toby Regbo

6. Kurtizánok kora (2017)

 

 

A 18. századi london kurtizánjainak versengő életéről szóló sorozatban Margaret Wells azért szakad el korábbi bordélyházától, hogy sajátot alapítson. Gazdagabb klienseket keresve pont korábbi Madame-jával kell az előkelőségek figyelméért küzdenie. Szórakoztató, provokatív, szókimondó produkció a korabeli örömlányok helyzetéről.

Főszerepben: Samantha Morton, Lesley Manville, Liv Tyler

7. A Mediciek hatalma (2016)

 

 

A reneszánsz Firenzében játszódó sorozat a Medici család életét dolgozza fel. A befolyásos bankár Mediciek egykor Európa leggazdagabbjainak számítottak, arról nem is beszélve, hogy rengeteg művészt és tudóst támogattak. A produkció Cosimo de' Medici életét dolgozza fel egészen unokájáig, Lorenzóig bezárólag. 

Főszerepben: Richard Madden, Dustin Hoffman, Annabel Scholey

8. Tudorok (2007)

 

 

A hírhedt VIII. Henrik udvaráról szóló sorozat bővelkedik az intrikában, szerelemben és túlfűtött jelenetekben. Első házasságától a haláláig követi végig a produkció a megosztó uralkodó sorsát.

Főszerepben: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Natalie Dormer

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek