Starity

Sztárok, akik rajonganak a pilatesért

2021. január 18. 07:07   |   Szerző: Starity

A pilates gyakorlatok kedvezően hatnak az izmok erősítésére, és a test rugalmasságát is fokozzák. A pilates mindazoknak javasolható, akik hátproblémákkal küzdenek, illetve az izmok megerősítésére törekszenek, a has, a hát és a medence területein.

hirdetés
Sztárok, akik rajonganak a pilatesért

A pilates előnyei

A pilates nem csupán megerősíti az izmokat, hanem segít azok ellazításában is. Sokszor azért érezzük feszültnek magunkat, mivel az izmaink is befeszülnek, és ez stresszhelyzetbe kényszeríti az egész testet. 

A pilates gyakorlatokkal már két hónap után észrevehetjük, hogy mennyivel rugalmasabbak lettünk. 

A görnyedt testtartás is sok egészségügyi problémát okozhat. A pilates gyakorlatai azonban nagyon sokat javíthatnak a testtartáson, így az egészségi állapotunk is pozitív változásokon mehet keresztül. 

Manapság sokan küzdenek hátfájással. A pilates gyakorlatok elsősorban a hát fájdalmát szüntetik meg, hiszen nagyon sok nyújtógyakorlatot is tartalmaz. A pilates az izmok ellazításával és a rugalmasság javításával segíti elő a fájdalom megszűnését, csökkenését és a mobilitás fokozódását. 

A pilates egy remek mozgásforma azok számára, akik szeretnék kordában tartani a testsúlyukat. Néhány sztár is a pilates mellett tette le a voksát, nem mintha túlsúlyosak lennének. Nézzük is meg, hogy egyes sztárok, miért is szerették meg ezt a mozgásformát? 

Sztárok, akik odáig vannak a pilatesért

Kate Winslet küzdött ugyan súlygondokkal, mégsem emiatt választotta ezt a mozgásformát. Egész egyszerűen csak egészséges és fitt szeretett volna lenni, és ennek elérésében a pilates volt a segítségére. 

Heidi Klum olyannyira megszerette a pilatest, hogy még akkor is űzte ezt a sportot, amikor várandós volt. Úgy érezte, hogy ez az a mozgásforma, amely mind rá, mind a születendő gyermekére nézve, biztonságos. 

Jennifer Aniston az élő példa arra, hogy a pilates nagyszerűen orvosolja a hátproblémákat. A színésznő éppen azért kezdett bele a pilatesbe, mert súlyos hátproblémákkal küzdött. Ma már azonban, a pilatesnek köszönhetően minden fájdalma a múlté. 

Kate Hudson is imádja a pilatest, mert úgy érzi, hogy ez erősítette meg őt nem csak testileg, de lelkileg is. Mindazonáltal ez egy olyan sport számára, amely nem túl megerőltető, mégis nagyon hatásos. 

Madonna még napjainkban is meglehetősen fitt, és mindig is odafigyelt az egészséges életmódra. Ő is nagy rajongója a pilatesnek. Többek között azért kedveli, mert ez által tanulta meg, hogy a helyes lélegzetvétel és testtartás mennyire fontos az egészség megőrzése érdekében. 

A pilates és a kellékek

A pilates egy olyan sport, vagy mozgásforma, ami különféle kellékeket is igényel, hiszen többféle gyakorlat is beletartozik a repertoárba. A pilates kellékek között megtalálható a pilates szőnyeg, a pilates labda, a pilates henger, a pilates expander és a pilates öltözék. 

Pilates szőnyeg

A pilates szőnyeg legfőképpen a talajgyakorlatoknál jelent előnyt, mert nem csak kényelmet biztosít, de segít megakadályozni az esetleges sérüléseket is. 

Pilates labda

A pilates labdák többféle méretben és színvariációban kaphatók. Amikor pilates labdát választunk, akkor mindig figyelembe kell venni a magasságunkat. 

Pilates henger

A pilates henger általában PVC és kényelmes szivacs anyagból készül. A külső felülete domborított, amely masszírozza a testfelületet, ezzel az izomfeszültséget oldja, és a vérkeringést serkenti. 

Pilates expander

A pilates expander a nyújtáshoz és az erősítéshez használt eszköz, amelyek segítenek a test, pontosabban az izmok és az ízületek megerősítésében. 

Pilates öltözék

A kényelmes öltözék nagyon fontos, akármilyen sportot is választunk. A pilates ruhák nem csak a kényelmet, de a biztonságunkat is szolgálják a gyakorlatok végzése során.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek