Starity

Elhunyt a legendás színész, Christopher Plummer

2021. február 05. 20:08   |   Szerző: Glamster

Az Oscar-, BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjas, legendás Christopher Plummer 91 éves volt.

hirdetés

A Deadline közölte a szomorú hírt, miszerint a 91 éves, legendás színész 2021. február 5-én elhunyt connecticuti otthonában. A pályafutása során Oscar-, BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott.

Christopher Plummer halálhírét a család is megerősítette, és kiemelte, hogy felesége, Elaine Taylor mindvégig mellette volt.

Lou Pitt, aki 46 éve volt a managere és jó barátja, a következő megható közleményt adta ki:

Chris egy kiemelkedő férfi volt, aki imádta és mélyen tisztelte a szakmáját. Régimódi volt, remek humorérzékkel és ékesszólással. Egy nemzeti kincs volt, aki mindig visszatért kanadai gyökereihez. Művészetén és emberségén keresztül sok szívet megérintett, és legendás életét minden generáció megismeri majd. Örökké velünk lesz.

Első sikereit a színpadon érte el, majd A muzsika hangjának köszönhetően a filmek világát is meghódította, s rövid időn belül generációjának egyik legelismertebb és legnépszerűbb színészévé vált. Nevét, a közel 60 éve tartó pályafutása során több mint 100 filmes és televíziós alkotáshoz adta. Fontosabb filmjei közé tartozik A Rózsaszín Párduc visszatér, A bennfentes, az Egy csodálatos elme, A belső ember és a Kezdők. 

Plummer emlékiratai 2008-ban láttak napvilágot I Spite of Myself címmel.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek