Starity

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pizsamát?

2021. február 28. 14:02   |   Szerző: Starity

Életünk megközelítőleg harmadát alvással töltjük, így igazán nem mindegy, hogy hol, illetve milyen körülmények között tesszük ezt. A jó minőségű alváshoz nagyon fontos, hogy fekvő helyünk illeszkedjen alkatunkhoz és alvási szokásainkhoz, de ugyanaz az elvárás érvényes a pizsamákra is. Nézzük, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő pizsama kiválasztásához!

hirdetés
Hogyan válasszuk ki a megfelelő pizsamát?
Fotó: ViDI Studio / Shutterstock.com

Évszak

Talán senkinek nem fog meglepetést okozni az első szempont, mely az időjárásra vonatkozik. Míg nyáron a lezserebb, szellősebb darabokat érdemes hordani, addig télen nem árt, hogyha vastagabb anyagú pizsamában alszunk.

Forma

Az alvás közben viselt ruházatnak számtalan formája ismert: van, aki a rövidebbre esküszik, míg mások a lábakon és karokon végig érő ruházatot viselik szívesen. A formának a testhőmérséklet szabályozásában van fontos szerepe, így ha fázósak vagyunk, akkor érdemes a hosszúszárú és hosszú ujjú változatok közül válogatnunk. Ha azonban rendszeresen lerúgjuk magunkról a takarót, akkor érdemes kikísérletezni azt, hogy mely ruhadarabok viselése segíti az alvásunkat. Egy remek megoldás lehet, ha a melegebb napokon a férfi pizsama alsó részét hordjuk, vagy az ujjrészeket feltűrjük.

Méret

Különösen a női pizsama irányában általános elvárás, hogy kellemesen bő legyen, sehol ne szorítson, ellenkező esetben kényelmetlenné tenné az alvást. Emiatt fontos, hogy jól gondoljuk át, melyik a nekünk megfelelő méret. A pizsama nadrág ne vágjon be a hasnál, valamint a karokat és a lábakat is engedje levegőhöz jutni.

Ha ezeket a tippeket figyelembe vesszük a következő vásárlás előtt, akkor alvásunk azonnal pihentetőbbé válik. A hagyományos méreteknél nagyobb szettek vásárlásához keressük fel a Shopingolj weboldalát, ahol akár 6XL-es ruhák között is keresgélhetünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek