Starity

James Arthur a koronavírusra reflektál új dalával

2021. március 05. 20:08   |   Szerző: Glamster

James Arthur Medicine című dalával tért vissza, amely részben egy szerelmes dal, részben a Covid-19-re reagál a maga művészi módján.

hirdetés

Sony Music

A “Train Wreck” hatalmas sikere után James Arthur visszatért “Medicine” című vadonatúj dalával. Ez a szerzemény volt az első, amelyet James megírt az új album munkálatai során

James a következőket mondta a dalról:

A “Medicine” egy felemelő óda a kapcsolatokhoz, a közösséghez, valamint a szerelmi nehézségek feletti gyógyító, helyreállító erőhöz. Mondhatni a tökéletes nóta 2021 tavaszára

– utalt a koronavírusra.

Az elmúlt év arra kényszerítette a párokat, hogy önmagukba nézzenek. Tükröt tartott mindannyiunk számára. Az én párom nagyon támogatott ebben az időszakban. Van néhány igazán sötét részlet ebben a szövegben: “When I’m suicidal, you don’t let me spiral…

Az új felvétel alkotása James európai turnéján kezdődött 2020 januárjában, amikor a régi démonai újra felszínre törtek.

Madridban a színpadon volt egy brutális pánikrohamom. Az évek során sokszor szevedtem szorongástól, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy úgy elkap, hogy le kell jönnöm, különben meghalok. Aztán másnap komoly influenzatüneteim voltak, és kórházba kellett szállítani. Megállapították, hogy epehólyag-fertőzésem van, ezért el kellett távolítani.

Arthur egy hetet töltött egy svájci kórházban, közben a turnéját is le kellett mondania. Amikor visszatért Angliába, a londoni Nightingale Kórházba ment, és megkezdte a rehabilitációt. Heti 3-4 alkalommal vett részt terápián, elkezdett egy gyógyszeres kezelést, megkezdte a kognitív viselkedésterápia (CBT) gyakorlását, edzeni kezdett, és a nyomás csökkentése érdekében lemondta az amerikai turnéját.

Márciusra James elég fitt volt, hogy megkezdje arénaturnéját az Egyesült Királyságban.

És valószínűleg ez volt életem legjobb turnéja, amit valaha csináltam.” Azonban a koronavírus és a lezárás közbeszólt. Késő tavasszal, a korlátozások enyhülésével Arthur újra munkához látott. Az előrelátása, a stúdióépítéssel kapcsolatos befektetése azonnal megtérült. “Hirtelen a zene nagyszerűen kezdett szólni. Az első naptól kezdve megvolt az a hangzás amit akartam. Az anyag már korán egy valódi albumnak, minőségi munkának hangzott.

James Arthur több mint 30 millió lemezt adott el világszerte, és három nagysikerű albumot (James Arthur, Back From The Edge, YOU) adott ki, emellett kilenc UK Top 40-es slágert is magáénak mondhat. ‘Say You Won't Let Go’ című slágere már több mint 1,6 milliárd meghallgatásnál jár a Spotify-on.

James a közelmúltban is uralta a toplistákat a Sigalával közös “Lasting Lover”-rel. A dal #1 volt az Egyesült Királyság Rádiós Listáján, valamint a iTunes-on is, és Top 10-es volt a Hivatalos Kislemez Listán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene pop Medicine 2021
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek