Starity

Így döntheted le a saját korlátaid!

2021. március 16. 09:09   |   Szerző: Starity

David Goggins a Can’t hurt me (magyarul: nem tudsz bántani) című könyvében meséli el élettörténetét. Kifejezetten kedvezőtlen családi körülmények közepette nőtt fel, gyermekkora tel volt nehézségekkel. Statisztikailag minden jel arra utalt, hogy a jövője sem lesz túl rózsás. Huszonéves koráig a valóság igazolta a statisztikákat. Egy ponton azonban történt egy fordulat az életében. Történetéből Te is erőt meríthetsz, ha szeretnél sikeres lenni az életben.

hirdetés
Így döntheted le a saját korlátaid!

A nagy fordulópont

Goggins elhatározta, hogy csatlakozik a tengerészgyalogsághoz, ami teljesen megváltoztatta az életét. Elkezdte irányítani elméjét, és tudatosan felülírni azokat a programokat, amiket korábban tanult.

Teljes erőbedobással arra fókuszált, hogy legyőzze a saját maga korlátait. Megszállottá vált, és már-már emberfeletti teljesítményre volt képes.

A határok feszegetése

Ha egyetlen dolgot kellene kiemelni David Goggins életéből, az aligha lehetne más, mint ahogyan teljesítette a világ egyik legkeményebb katonai kiképzését. A 70 mérföldnyi futást tartalmazó gyakorlatsort Goggins ezt úgy abszolválta, hogy mindkét lába törött volt.

Mintegy tíz percet követően úgy érezte, hogy fel kell adnia, ami fizikai állapotát figyelembe véve észszerű döntés lett volna. Végül azonban nem így tett, hanem megtanulta kontrollálni a gondolatait, ő maga úgy fogalmazta meg, hogy páncélosította az elméjét, azaz nem hagyta, hogy bármi negatív irányba befolyásolja.

Ha úgy érzed, nem bírod tovább

Biztosan megesett már veled a múltban, hogy úgy érezted, inkább feladod, nem küzdesz tovább. Ha ilyen történik veled, akkor általában a teljesítőképességed legfeljebb 40%-át éred el.

Mindig lebegjen ez a szemed előtt, ha legközelebb hasonló helyzetben találod magadat. Nem is gondolnád, az ember milyen teljesítményre képes, ha igazán határozott. A kutatások szerint, ha fizikai edzést végzel, például fekvőtámaszokat nyomsz, mindig az utolsó néhány segíti elő azt, hogy fejlődjön az izomzatod. Gondolj bele, mennyivel gyorsabban fejlődhet, ha mindig rápakolsz egy-két plusz fekvőtámaszt.

A fejlődéshez a sportokhoz hasonlóan az élet más területein is arra van szükség, hogy mindig tegyél plusz erőfeszítést a célod elérése érdekében.

Segítségre van szükséged?

Ha úgy érzed, egyedül nem vagy képes felülkerekedni saját korlátaidon, igénybe vehetsz segítséget profi szakemberektől. A Tudástár Klub önfejlesztő közössége ötvözi a legjobb külföldi szakértők könyveiben található információkat a hazai előadók kurzusaival.

Lépj az online tananyagok segítségével az önmegvalósítás útjára, és sajátítsd el az ehhez szükséges tudást játékos formában, küldetések teljesítésével! Akár a sportban, akár a vállalkozásodban szeretnél szintet lépni, a segítőkész közösség támogatására feltétlenül számíthatsz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek