Starity

10+1 érdekesség Coco Chanelről

2021. április 05. 08:08   |   Szerző: Pinkyjae

Coco Chanel nevével valószínűleg már az is találkozott, aki nem jártas a divat világában, ha máshogy nem, saját márkája emblémájának formájában. Cikkünkben pár érdekességgel szeretnénk bemutatni a hölgy életét és munkásságát.

hirdetés
10+1 érdekesség Coco Chanelről
Fotó: Chanel Archive

1. Saumurban városában született, Franciaországban.

2. Gabrielle Chanel néven látott napvilágot, a Coco becenevet katonáktól kapta, akik figyelemmel követték munkásságát és műsorait.

3. Születése után édesanyja életét vesztette, édesapja pedig mindössze néhány évvel később elhagyta.

4. A szegénység ihlette munkáját: az első világháború után a gazdaság összeomlott, a nőknek nem volt pénzük új ruhára vagy bizsura, de mégiscsak tetszeni szerettek volna a férfiaknak.

5. A második világháború majdnem tönkrevágta márkáját, mivel öt boltjából négyet be kellett zárnia, a fennmaradó üzletben pedig nagyrészt parfümöket és kiegészítőket árult. Ebben az időszakban vásárlóinak nagyobb részét német katonák alkották, akik kedveskedni szerettek volna szerelmüknek.

6. Öltözködési stílusa fölött nem hunyhatunk szemet, hiszen a nők bálványozták: ő hozta divatba a frufrut. 

7. Azt pletykálják, hogy titokban náci ügynökként szolgált, mivel 1971. évi halála után dokumentumok kerültek elő, amik alátámasztották, hogy a második világháború alatt több náci férfival is kapcsolatban állt.

8. Coco Chanel sok férfival viszonyt folytatott, azonban sosem ment feleségül. 

9. Intenzív, veszélyes és férfias nőnek írták le sokan Chanelt. Elmondások szerint, Chanelnek nagyon sok maszkulin megnyilvánulása volt: haját röviden hordta, ami akkoriban rendhagyónak számított, általában nadrágot viselt és a szivart sem utasította vissza. 

10. Még halála előtt, 1971-ben, 88 éves korában is lázasan dolgozott legújabb kollekcióján. Fehér estélyiket tervezett épp. 

10+1. Az volt a kérése, hogy kedvenc színeibe temessék el, bézs-fehér kosztümbe. Eleget tettek kívánságának, így stílusosan búcsúzott el az élettől.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek