Starity

A Nike perel Lil Nas X Sátáncipője miatt

2021. március 30. 07:07   |   Szerző: Glamster

A Nike először elhatárolódott, majd jogi útra terelte cipőjük felhasználását Lil Nas X agyament projektjéhez.

hirdetés

Nem olyan rég foglalkoztunk azzal, hogy Lil Nas X felvett egy sátánista stílust új videoklipje kedvéért. Ezt megfűszerezte egy újragondolt Nike cipővel, ami egy csepp emberi vért is tartalmaz. Ehhez az Air Max ’97-es modellt használták fel, és mintegy 1018 dollárért árulják majd.

Azt azonban talán nem tették teljesen egyértelművé, hogy a MSCHF x Lil Nas X Sátáncipőnek semmi köze nincs a Nike márkához, azt leszámítva, hogy felvásároltak 666 darabot a modellből, és azt átformázták.

A negatív visszhang miatt, ami két okból következett (a sátánista vonatkozások és az emberi vér felhasználása), a Nike először elhatárolódott a cipőtől:

Nincs semmilyen kapcsolatunk Lil Nas X-szel, vagy éppen MSCHF-fel. Nem a Nike tervezte, nem mi forgalmazzuk, és nem is támogatjuk ezeknek létrejöttét

– írták.

Ez azonban nem volt elég a márkának, hiszen az emberek továbbra is velük kötötték össze a designt. Ezért a Nike beperelte az MSCHF-t, amiért engedély nélkül hozták forgalomba a Sátáncipőket, amely egyébként kevesebb mint egy perc alatt elkelt.

Több problémát is felvetett a márka, beleértve, hogy komoly károkat okozott a márka imázsának a design, az emberi vér több aggályra ad okot, sőt, egyenesen veszélyesnek címkézték azt.

Az MSCHF engedély nélkül létrehozott Sátáncipője téves kapcsolatot hoz létre a Nike-val és a márka termékeivel. Valójában, máris bizonyítható, hogy a cipő létrehozása zavarodottságot, a Nike bojkottálására felhívó mozgalmakat keltett, ezzel komoly károkat okozva a Nike-nak (...) Az emberi vér aggodalomra ad okot higéniai szempontból, annak ismeretlen forrása miatt, továbbá, a habszivacs átformázása roncsolhat a megszokott Nike minőségén, amely további téves következtetéseket hozhat kapcsolatba a márkával.

– magyarázták egy közleményben.

Lil Nas X a tőle megszokott humorral fogadta a hír.

Ohhh... ez nagyon szomorú.... hallgassátok a Call Me By Your Name-t

– írta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek