Starity

Zenei történelmet írt a The Killers

2021. április 05. 08:08   |   Szerző: madeleine.

2003-as megjelenése óta hatalmas siker a The Killers első kislemeze, a Mr Brightside, mellyel most zenei történelmet írt a zenekar.

hirdetés

A 2000-es évek elején, pontosabban 2003-ban robbant be a zene világába a The Killers nevű zenekar a Mr. Brightside című dallal. A kislemez népszerűsége annak ellenére kezdett el felfelé ívelni, hogy a zenekar bármilyen erőfeszítést is tett volna a népszerűsítésre.

Megjelenése után négy hétig tartotta előkelő helyét az Egyesült Királyság 100 legjobb dalát felsorakoztató slágerlistáján, ahova többször vissza-visszatért, mára pedig történelmet írt: összesen 260 hete – azaz öt éve – szerepel a listán. 

Az Official Chart Company felmérései szerint a kislemezt a mai napig egy héten átlagosan 1,2 milliószor streamelik, és 2003-as megjelenése óta több, mint 3.5 millió példányban kelt el világszerte. 

A dalt tartalmazó album, a Hot Fuss 2004 júniusában jelent meg. A zenekar ezt követően még öt lemezt adott ki, legutóbbi, az Imploding the Mirage 2020 augusztusában vált elérhetővé.

Amennyiben nem hallottad volna még a dalt, bepótolhatod alább:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene lista rekord
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek