Starity

Elhunyt Fülöp herceg

2021. április 09. 13:01   |   Szerző: Glamster

Hosszas betegeskedés után elhunyt II. Erzsébet királynő 99 éves férje, Fülöp herceg.

hirdetés

Fotó: Twitter

A herceg már egy ideje betegeskedett: több mint egy hónapot feküdt kórházban. Március 16-án hazaengedték, ugyanis állapota javult és így otthon lábadozott tovább. Így sokként érte ma a világot, hogy halálhírét jelentette be a brit média április 9-én.

Fülöp edinburgh-i herceg 99 éves volt, és ő volt II. Erzsébet királynő támasza hosszú éveken át. Házasságuk szerelemből köttetett. A herceg 1921-ben született, egy éves korában száműzték családját Görögországból, majd Angliában telepedett le.

Élete nem volt egyszerű egy darabig, hiszen mindig meg kellett felelnie a protokollnak és kemény nevelésnek. A családja elszegényedett, iskoláját Európában járta ki.

Fotó: Twitter

18 éves korában ismerte meg Erzsébetet, majd levelezni kezdtek. A herceg rendkívül jóképűnek számított fiatal korában, így nem csoda, hogy Erzsébetet teljesen levette a lábáról. A trón várományosa akkor 13 éves volt. Hamarosan fülig egymásba szerettek, majd 1946-ban megkérte a kezét. Az akkori király támogatta a frigyet. 1947. november 20-án tartották esküvőjüket a Westminsteri apátsági templomban. A ceremóniát a BBC rádión közvetítette a herceg ötletére és világszerte 300 millióan hallhatták.

 Buckingham-palota 2017. május 4-én jelentette be, hogy Fülöp herceg 2017 augusztusában visszavonul a közélettől. Fülöp 2017. augusztus 2-án a királyi haditengerészet felvonulásán vett részt ezzel búcsúzva hivatalos kötelezettségeitől.

A herceg 2021. április 9-én, 99 éves korában hunyt el a Windsori kastélyban a reggeli órákban.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek