Starity

Környezetbarát vászonképek

2021. április 16. 20:08   |   Szerző: Starity

Ma már több iparágban találunk környezetbarát technológiai megoldásokat. Ez alól már a vászonképnyomtatás se lehet kivétel, haladni kell a korral. Ebben az iparágban kiemelten fontos, hogy milyen technológiával dolgoznak, hiszen maradandót alkotnak.

hirdetés

Miért jó, ha környezetbarát a technológia?

Ha környezetbarát gépeket használnak a vászonkép nyomtatásánál, akkor gyakorlatilag bárhova kitehetjük. Ez kifejezetten fontos olyan helyeken, mint a kórházak, óvodák, bölcsődék. Itt különösen fontos, hogy antiallergén felülettel bírjanak a nyomatok. Ezeken a helyeken általában azért is hasznos a környezetbarát technológia, mert ezek szagtalanok, így még annyi káros anyag se kerülhet a szervezetbe, mint esetleg a hagyományos technológiai megoldásokkal.

Egy környezetbarát technológia

A HP Latex technológia pont így dolgozik. Ezzel a technológiával antiallergén felületet kapunk és akár le is moshatjuk, így tökéletes választás gyerekek mellé. A nyomtató ugyanúgy működik, mint bármelyik ipari plotternyomtató. A különbség annyi, hogy a folyamat végén a vászonra kerül egy extra réteg, ami megvédi és stabilizálja a képet. 

Az a bizonyos extra réteg

Azzal, hogy egy ellenálló réteg kerül a képre, a vászonképünk tartósabb lesz, színei is tovább élénkek maradnak. Az ezzel a technológiával készült vászonképeket utána akár többször is lemoshatjuk, akár vegyszeres vízzel is. Ezeket a nyomatokat dörzsölhetjük, vízállóak és karcállóak, így még egy óvodában sem esik kár bennük.

Milyen előnyei vannak a technológiának?

Ez a fajta nyomtató 6 színnel dolgozik, ami által sokkal élesebb képet kapunk, mint szokványos társainál, illetve a színátmenetek is sokkal szebbek ezzel a technológiával. Mivel több színből keveri a végleges színeket, sokkal finomabb, aprólékosabb és szebb képet kapunk.

A gép működés közben szagtalan, így védi a munkakörnyezetét, sokkal kevésbé veszélyes a vele dolgozó munkásoknak. Az ipari gépek általában komoly védőfelszerelésben is veszélyesek hosszú távon az egészségre, ez a technológia viszont kevésbé roncsolja a szervezetet.

Környezetbarát volta miatt nem károsítja az ózonréteget, nem enged ki akkora mennyiségű gázt, mint korábbi társai. A benne található festék szintén környezetbarát.

A vegyszermentes technológiának hála sokkal több helyen használható a kész kép, mint a hagyományos technológiával készült társai, mivel nem okoz bőrirritációt, antiallergén.

Ha számunkra fontos, hogy környezetbarát technológiával készüljenek a vászonképeink, vagy olyan helyre szánjuk őket, ahova a szigorú előírások miatt nem rakhattuk ki, ez a fajta technológia megoldás lehet. Ezek a képek több nagytakarítás után is élénk színeivel ragyogják be a szobát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek