Starity

A Zanzibár stílusváltással tér vissza

2010. november 18. 14:02   |   Szerző: Hannahmiley

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Zanzibárnak megjelent legújabb dala, az Ádám keresi Évát, amely nem a megszokott stílusú.

hirdetés
A Zanzibár stílusváltással tér vissza

Már dolgozik új lemezén a Zanzibar zenekar. A több mint 10 éves múltra visszatekintő együttes, bár még mindig a rockzenére esküszik, ezúttal szélesebbre tolja a zenei határokat. A Zanzibar legújabb dalában a gitárok mellett a modern technika is főszerephez jut.

Terecskei Rita hangját eddig mindig zúzós gitárok, vagy szomorú dallamok mellett szokhatta meg az ember. A Zanzibar énekesnőjét most igazán modern hangzású dalban hallhatjuk.

„Nagyon régóta tervezgettük, hogy teljesen más hangzással jövünk ki. Beat.by.beat, azaz warez! készített már nekünk mixeket, de most úgy döntöttünk, rá bízzuk a dalainkat, és már az albumra érdekes megoldásokat csempészünk, hogy igazán modern, mai legyen a Zanzibar. Így mi is egy olyan szemszögből láthatjuk magunkat, a dalainkat, ami pezsdítően, inspirálóan hat ránk” – nyilatkozta a Zanzibár énekesnője, aki megmondta, ettől nem fordítanak hátat a rockzenének, sőt, van, ahol falbontó hangzások is hallhatóak.

A Zanzibar Ádám keresi Évát című dala hallható a honlapjukon, a vendégkönyv music boxában.

„Mindig izgalmas egy-egy dal kapcsán meghallgatni az első véleményeket. Több ismerősöm hívott fel úgy, hogy »Úristen, ezt rólam írtad, annyira átérzem, miről szól…«, és persze mindenki más-más élethelyzetet festett le. Azt hiszem, szerzőként a lehető legnagyobb elismerés az, ha mindenki megtalálja a dalban a maga történetét. Valójában ez a szöveg a manapság felborult nemi szerepekről, a párkeresés és találás ma már néha elkorcsosult útvesztőiről szól, hiszen manapság már nem úgy működnek ezek a dolgok, mint egykoron, amikor két hétig gyűjtöttünk erőt ahhoz, hogy a kiszemelt lányt moziba hívjuk” – mondta a Zanzibar gitárosa. 

Alább meghallgatható Terecskei Rita új dala:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek