Starity

Vietnami lány magyar hanggal

2010. november 18. 14:02   |   Szerző: MissMusic110

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vietnami származású szüleivel hol magyarul, hol anyanyelvükön beszél Hien, és mindkét nemzet ételeit kedveli.

hirdetés
Vietnami lány magyar hanggal

A tizenhatéves lány, aki a Megasztárban tűnt fel, a hazai tizenévesek egyik kedvenc énekese. A Gézengúzok című, tiznegy részes tévésorozatban is szerepet kapott. A lánnyal a Fanny készített interjút.

F: Két év telt el azóta, hogy gyereklányként megismertük a Megasztár 4.szérijájának versenyzői közt. Hogyan tekint vissza akkori önmagára?

Hien: Bizonytalan voltam. Ám azóta sokat változtam, ma már határozottabb és talpraesettebb vagyok. De nemcsak belülről, hanem kívülről is más lettem. Elkezdtem nőiesebben öltözködni, a sminkemre és a frizurámra is több figyelmet fordítok.

F: És a tanulással mi a helyzet?

Hien: A Megasztár után a családdommal Sopronból a fővárosba költöztünk, és új iskolába kerültem. Az első néhány hónap nehezen telt, mivel az új osztálytársaim zárkózottak voltak, és én sem barátkoztam könnyen. De mára szerencsére remek csapattá váltunk, az iskolán kivül is gyakran találkoztunk. A tanulással pedig nincsen semmi gond, a bizonyítványomban mindig jó jegyek sorakoznak. Kedvencem a matematika és a fizika. Az orvosi egyetemre szeretnék menni, a fogorvosi és a gyógyszerész pálya érdekel.

F: Ápolják otthon a vietnami kultúrát?

Hien: Természetesen. Mindkét nyelven beszélgetünk, és tudok vietnamiul írni és olvasni is. Minden évben köszöntjük a holdújévet, amely Ázsiában az egyik legnagyobb ünnep. Ilyenkor összejövünk a barátainkkal, szünk-iszunk, és megajándékozzuk egymást.

F: Vietnamba milyen gyakran utazik?

Hien: Sajnos nem túl sűrűn. Idén nyáron azonban sikerült egy hónapot ott töltenem. Vietnamban élnek a nagyszüleim, az unokatestvéreim, és több barátom is. Végiglátogattam a rokonokat, majd a tengerparton töltötem a maradék szabadidőmet. Gyönyörű vidék.

F: Hogy fér meg egymásban a magyar ás az ázsiai konyha?

Hien: Remekül. Több étel is van, amit nagyon szeretek. Az egyik kedvencem egy leves, amelybe rizstésztát, húst, hagymát és kölünféle fűszereket is teszünk. Az anyukám istenien tudja elkészíteni. De a magyar ételek is kedveljük, különösen a rakott krumplit.

F: Szabad idejében szokott főzni?

Hien: Nem, még nem tudok. Ha ráérek, akkor inkább énekelek, zenéthallgatok, a barátaimmal vagyok vagy fotózom. Rengetek képet készítettem például a barátnőimről, magamról és a háziállataimról.

F: Sportolásra jut ideje?

Hien: Nem szeretek sportolni. Ha mozgásra vágyom, akkor elmegyek  a barátaimmal vagy a fiatalabb bátyámmal táncolni. Van egy huszonhatéves fiú testvérem is, aki Sopronban él a barátnőjével.

F: Van már partnere?

Hien: Még nincs. Jól vagyok, nem hajtom a fiúkat. Persze, ha találkoznék valakivel, akivel megtetszenénk egymásnak, akkor nem ellenkeznék.

F: Milyen fiúk jöhetnek szóba?

Hien: Szeretem, ha egy srácnak van egyénisége, és kitűnik a többiek közül. Valamennyire számít a külső is, de jóval fontosabb, hogy a választottam személyisége magával ragadjon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek