Starity

Mi lesz a divat 2021-ben a járvány után?

2021. május 10. 22:10   |   

2019. óta kicsit megváltozott a világ, ami az elmúlt egy-másfél évben még fokozottabban igaz. A pandémia idején kisebb és nagyobb, divatcikkek árusításával foglalkozó cégek üzletei zártak be hosszabb időre, vagy kényszerültek új üzletpolitikát bevetni. Egyre-másra nyíltak, és nyílnak az online ruhaboltok, ahol széles kínálat közül választhatunk. De mi határozza meg a kínálatot?

hirdetés
Mi lesz a divat 2021-ben a járvány után?

Természetesen még így is a kereslet. Mert hiába kényszerültünk nagyon sokan otthon elvégzendő munkára, nagyon sok igény merült fel bizonyos darabok jelenlétével. Lássuk melyek ezek a konfekciók.

A divattervezők szemszögéből

A divattervezők nagyon sok esetben vissza-visszatérnek korábbi évek, évtizedek stílusaihoz. Az inspiráló divatelemek viszont módosítva jelennek meg az egyes divat-érában. Az alap koncepció adott, a változó elemeket pedig az határozza meg, hogy mik az adott divatév igényei. Például mely testrészeket szeretnénk kihangsúlyozni, vagy éppen inkább eltakarni. Örökösen visszatérő divatszín a fekete, ami 2021-ben ismét jelen lesz. Miközben a jelszó mindig: életöröm. És hogy jelenleg hogyan tudjuk megfigyelni, hogy mennyire elterjedt a fekete szín használata? Figyeljük meg az utcán sétálva, hogy az emberek döntő többsége milyen színű maszkot hord.

Mi határozza meg a divatos ruhadarabokat 2021-ben?

Erre egyértelműen tudunk válaszolni: a karantén és a járványhelyzet. Ha belegondolunk a mindennapok szituációiba, a kényelmes és biztonságot adó konfekciók jelenléte egyből értelmet kap. Otthon bizony nincs sok értelme túl elegánsan felöltözni, ugyanakkor nem is szükségszerű lemondani arról, hogy nagyon slamposan idomuljunk a megváltozott hétköznapokhoz. Ezen kívül még érdemes szót ejteni arról is, hogy a 2021-ben uralkodó színek is pont azt a célt fogják szolgálni, hogy a fokozott helyzetben némi üde foltot és kellő komolyságot vigyen az emberek megjelenésébe.

2021-ben dübörög az online vásárlás

Egy jó konfekcióval foglalkozó üzlet még online formájában is hozza, amit a vásárlói elvárnak tőle: legyen naprakész a legújabb divatstílusokból, alkalmazkodjon a vásárlók igényeihez. Természetesen az sem hátrány, ha az évszakok változását is figyelembe veszi. A megváltozott vásárlási szokások, valamint a környezetvédelem fontossága magukkal vonták a termékek reklámozásának módját is. Sok ruhaüzlet kínál online vásárlási lehetőséget, s ha interneten keresztül, akkor 14 napos elállási jogunk lesz. A C&A.hu online vásárlás alkalmával is részletes leírást ad az adott öltözékkel kapcsolatban, sőt, részletes fotókkal a legapróbb részletek sem kerülik el a vásárlók figyelmét.

Az arcot eltakaró maszkok divatja

A maszkviselés sajnos a mindennapjaink szerves részévé vált. De nem szükséges a jelen magyarországi helyzetben, hogy az uniformizált orvosi-, vagy egészségvédelmi maszkokat hordjuk, sőt! Egy több rétegű, pamut maszk feldobhatja a hétköznapi kinézetünket. Az új trend pedig azt jelzi előre, hogy a ruhához illő színű anyagból készült maszk lesz a jó választás, ha követni akarjuk a mai módit.

Extrém széles válltömések

Idén visszatér a ’80-as évek válltömésének divatja. Figyelem! Igazán hatalmas, vállcsúcsot kiemelve jelenik majd meg az új kollekciókban. Mire fel ez a túlzott nagyítás? Hiszen a válltömés nagyon kevés embernek áll jól.

Mit is mondanak a járványügyi előírásokban? Tartsuk a megfelelő távolságot egymástól. Így valószínűleg tudat alatt a tervezők is ehhez tartják magukat.

Hatalmas és kényelmes nadrágok

Ezt a fajta szabást természetesen megint a home office kényszere hozta létre. Mert otthon, kényelmes öltözékhez szokott testünket ugyan ki akarja szűkre szabott nadrágokba bújtatni, ha kimozdul a lakásból?

Laza ráncok, nőies vonalak

A másik, igen nagy változás a nőies ruhavonalak megalkotása. Előtérbe kerül a kényelmen kívül a báj, a kellem, és a ’40-es évek csinos, nőies szabásvilága. Emellett a romantika jegyében a függőleges ráncok is megjelennek a könnyed anyagból készült ruhákon, ami erősen emlékeztet a vintage stílusra.

A 2021-es divatévet bizony még mindig a járványügyi helyzet határozza meg. Ennek megfelelően a megváltozott kereslet és kínálat tükrében terveznek és árusítanak ruhákat, melyek úgy néz ki, igen nagy sikert fognak aratni a társadalom igen széles körében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek