Starity

Az árnyékolók királya, a külső redőny

2021. május 10. 16:04   |   Szerző: Starity

Számos választási lehetőség van, én mégis a külső redőny mellett tenném le a voksom, ha árnyékolókról van szó. Ez pedig nem véletlen, és nem is vagyok ezzel egyedül. Kimondhatjuk, hogy a mai napig is a külső redőnyök a legelterjedtebb árnyékolók. Most pedig be fogom mutatni neked is, hogy miért ennyire közkedveltek, milyen típusaik vannak, és miért érdemes emellett döntened.

hirdetés

A külső árnyékoló jobb, mint a belső?

Nyilván vannak érvek a belső árnyékolók mellett is, de talán több van a külső mellett. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne az alapján dönts, hogy más mit vesz, hanem hogy neked mik az igényeid. És ha ez alapján az jön ki, hogy számodra is a külső redőny a legjobb választás, szerezd be őket mielőbb!

Mindennek van árnyoldala

Bár számos pozitív tulajdonsága van a külső árnyékolónak, azért nem feledkezhetünk meg az árnyoldaláról sem. A külső redőny legnagyobb hátránya épp az, hogy kívül van. Ez okozza azt, hogy nehezebben hozzáférhető, mint a belső árnyékolók. Ugyanezen tulajdonságának köszönhetően a külső szennyeződéseknek ki van téve, ezért rendszeresen takarítani kell. Viszont nem mindegy az sem, hogy egy egyszintes háznál takarítod-e őket, vagy a tizedik emeleten. Ez megint csak egy hátrány lehet, mert a sokadik emeleten már nem annyira könnyű ezek tisztán tartása.

A külső redőny előnyei

Viszont a felsorolt hátrányuk mellett számos kiváló előnnyel is bírnak ezek a sötételők. Kiváló hőszigetelő és fényvisszaverő képességük van. Ezzel pedig télen-nyáron jól járhatsz, mert csökkenti a számláid összegét. Télen nem engedi kiszökni a meleget, míg nyáron nem engedi be, hogy ne forrósítsa fel a helyiséget.

Emellett nagyon tartósak ezek a redőnyök, ami szintén egy nem elhanyagolható tulajdonság az árnyékolók esetén. Ráadásul kombináltan is beszerezhetőek, azaz akár szúnyogháló is lehet beléjük beépítve. Ez pedig nagyon praktikussá teszi őket, mert így a rovarok elleni védelmet is kipipálhatod. 

Akkor most műanyag vagy alumínium redőny legyen?

Alapvetően szinte mindegy, hogy melyiket vásárolod meg. De azért vannak bizonyos pozitív tulajdonságok, melyek nem igazak mindkettőre. A műanyag redőnyök kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak. Ezenfelül olcsóbbak is, mint az alumínium társaik.

A modern alumínium redőnyök kiváló hangszigetelők is egyben. Továbbá védenek a külső mechanikai behatások (például rongálási kísérletek) ellen is. Továbbá, egyre fontosabb előnyük a műanyag társaikhoz képest, hogy motorizálhatóak. Ez pedig azt jelenti, hogy kiválóan beilleszthetőek egy okosotthon koncepcióba. Jó választás az alumínium redőny!

Időtálló és könnyen javítható

Biztos jól döntesz, ha a külső redőnyök mellett teszed le a voksod. A fent már felsoroltak mellett azért is merem ezt állítani, mert nagyon időtállóak. Kevés karbantartást igényelnek, azt is egyedül, otthon el lehet végezni. Ha bármi meghibásodna, könnyen cserélhető szinte minden részük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek