Starity

Melyik legyen? Felfújható, csővázas, fémvázas?

2021. május 13. 09:09   |   Szerző: Starity

Ha valaki azt tervezi, hogy a forró napokat egy finom kerti pancsolással zárja majd a frissen felállított kerti medencében, azonnal komoly döntést kell hoznia: választania kell a medencefajták közül. És ez nem minden esetben egyszerű.

hirdetés
Melyik legyen? Felfújható, csővázas, fémvázas?

Szupernél szuperebb lehetőségeket kínálnak a szakkereskedések és a kevésbé hozzáértő forgalmazók is. Az első tanács tehát az, hogy csak megbízható és hozzáértő kereskedőt, forgalmazót válasszunk. Olyan helyet, ahol minden kérdésünkre szakszerű és egyenes választ kapunk. Ne csak a vonzóbb árak vezessenek! Nem fogjuk megbánni. 

A választás lehetséges szempontjai

Ha már meghoztuk az egyáltalán nem csak egy szezonra szóló döntést a medencevásárlásról, érdemes a következőket is jól megfontolni: hol szeretnénk felállítani a medencét? Mennyit süt ott a nap? Nem túl szeles-e a kiválasztott hely? Tudjuk-e majd esetleg bővíteni a medencét ott, ha változnak az igények? Felnőttek vagy gyerekek használják majd inkább? Vagy mindketten? Milyen alakja legyen és milyen mérete?

Egyáltalán nem lényegtelenek ezek, hisz a világ állandóan változik körülöttünk, így az igényeink és életkörülményeink is módosulnak. Ha a kérdésekre megadtuk a megfelelő választ, akkor még egy nagyon lényeges tisztázandó dolog akad: mennyit tudunk rá szánni? 

Beépített vagy szétszerelhető?

Ma már számos remek minőségű termék közül választhatunk szerte az egész országban mind a két típusból. Egy beépített medencéhez elegendő hely szükséges és igazán hosszú távra szóló elköteleződést jelenthet. Ezzel szemben a felfújható, csővázas és fémvázas, könnyen összeszerelhető medencék sokkal kisebb befektetést jelentenek, mint az épített társaik. Fenntartási költségeik pedig sokkal kedvezőbbek. Igazán könnyű őket összeszerelni, és egyáltalán nem jelent nagy gondot más helyre telepíteni őket, ha mégis erre volna szükség az idők folyamán. Sőt, egyszerűen csak tárolhatók is egy arra alkalmas száraz és biztonságos helyen. 

Megbízható márka és biztonság a fő szempontok

Egy jól ismert, megbízható márkájú termékhez könnyebb és gyorsabb lesz majd alkatrészt és kiegészítőket találni. Lehet, hogy az ára is sokkal kedvezőbb lesz, mint a nem túl ismert társai esetében. Az összeszerelhető medencék között a felfújható és a csővázas medencék a legelterjedtebbek. Ezeknek erős vinylből vagy PVC-ből készül a faluk. A felfújható medencéké pedig akkor emelkedik meg, amikor felfújják őket. A csővázas medencék erősebbek és több víz megtartására képesek, mert erős acélcsövek tartják meg.

A nagyobb medence ideálisabb, ha főleg úszásra használjuk majd. Gyerekeknek a sarok nélküli kör vagy ovális alak a jobb. Itt a magasság is fontos szempont lehet a választáshoz. Kicsiknek pedig ott a sok-sok speciális gyermekmedence. A lényeg pedig a biztonság, ha gyerekekről, ha felnőttekről van szó.

Ha megszületett a döntés, jöhet a vásárlás és a jó móka: az összeszerelés és beüzemelés!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek