Starity

Utánvéttel a Magyar Postával

2021. május 14. 13:01   |   Szerző: Starity

A Magyar Postát sokan szidják, hogy lassú, sok szolgáltatásukkal vannak gondok, de csomagszállításban a piaci szereplőkhöz képest is jó szolgáltatást nyújtanak.

hirdetés
Utánvéttel a Magyar Postával

Több olyan extra szolgáltatást is igénybe vehetünk, amik vetekednek a piaci társakéhoz képest. Ilyen például a csomagok Posta Pontra szállítása, a garantált egynapos szállítási lehetőség vagy az utánvétes csomagküldés. Ez utóbbiról olvashattok részletesebben a Csomagnet.hu segítségével.

Az utánvét

Amikor utánvéttel rendelünk, akkor a vásárlásunk végösszegét a futárnak vagy a Magyar Posta esetében sokszor a postán dolgozóknak fizetjük ki, nem pedig előre. Utánvétnél érdemes odafigyelni, hogy melyik szolgáltató szállítja a csomagot, hiszen van olyan, amikor például csak készpénzzel tudunk fizetni, ez többnyire GLS csomagpontoknál fordul elő.

Feladóként, amikor utánvéttel küldünk csomagot, akkor a csomag értékét a szolgáltatástól függően néhány napon belül a bankszámlánkra utalja a futárcég. Sokan emiatt nem tartják megbízhatónak ezt a rendszert, de a címzett fizetés nélkül nem veheti át a csomagot, a kifizetésekre pedig odafigyelnek a szolgáltatók.

Az utánvét előnyei

Feladói oldalról elmondható, hogy még mindig vannak olyan vásárlók, akik nem szeretnek előre fizetni a termékekért, őket ezzel az opcióval magukhoz tudják csábítani. Ezenkívül a feladói oldalon további előny, hogy akár 2 millió forintig lehet feladni utánvétes csomagot, illetve magasabb összegű értéknyilvántartásra is van lehetőség. Feladói oldalon szintén előnynek könyvelhetjük el, hogy nagyon könnyű megrendelni a szolgáltatást, akár a Csomagnet.hu online rendszerén keresztül is megtehetjük.

A címzett oldaláról előny, hogy ezeket a csomagokat is lehet postán maradónak kérni, így akár az otthona közelében, akár munkából hazamenet is fel tudja venni a csomagot a 3200 átvételi pont egyikén. Szintén előnyként tekinthetünk arra, hogy fizetni késleltetve kell a csomagért, ez néha sajnos előny. Az átvételi pontokon rendeléstől függően néhány napig őrzik a csomagokat.

Szolgáltatás megrendelése

Mint már korábban szó volt róla, az utánvétet a Csomagnet.hu-nál nagyon könnyű megrendelni.

A főoldalon található díjkalkulátorba felvezetjük a csomagunk adatait, majd a kalkulációs oldalon kiválasztjuk a Magyar Postát.

Ezek után a következő oldalon megadjuk a feladó és a címzett adatait és kiválasztjuk az utánvét lehetőségét. A rendszer a csomag méretéből számolja ki az utánvét összegét. Ezután bankkártyával könnyedén kifizethetjük a szolgáltatást.

Ahogy láthattuk, a Magyar Postával utánvétes csomagot feladni és átvenni semmivel sem bonyolultabb, mint például a GLS vagy a DPD esetében, de a Posta egyik nagy előnye, hogy nem vagyunk helyhez kötve. Címzettként bármikor elmehetünk a postára, nem kell otthon várni a csomagra vagy a kevesebb átvételi pont egyikére elmenni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek