Starity

Bonnie Tyler 70 éves lett

2021. június 20. 09:09   |   Szerző: bazsi888

70 éves lett Bonnie Tyler. A szőke walesi énekesnő 52 éve van a zenei pályán. Mai napig ad ki új dalokat és lemezeket és még idén Budapestre is eljön koncertezni.

hirdetés
Bonnie Tyler 70 éves lett
Fotó: bonnietyler.com

Lost in France, It's a Heartache, Holding Out for a Hero, és Total Eclipse of the Heart: csak hogy az örökzöld slágreit említsük. Bonnie Tyler a mai napig aktív énekesnő. Már tinédzser korában megnyerte egy tehetségkutató második helyét, majd később éjszakai klubokban énekelt a hét hat napján esténként. Itt figyelt fel rá az RCA lemezkiadó egyik ügynöke, aki szerződést ajánlott neki.

1975-ben már meg is jelent az első kislemeze, mérsékelt sikerrel. Egy évvel később Ronnie Scott és Stewe Wolfe írt neki dalokat, Lost in France című slágere már a brit TOP10 listára is feljutott, míg Németországban 6 hónapig volt a TOP10-ben. A szerzőpárossal és David Mackay producerrel a siker folytatódott tovább. It's a Heartache dala már világszerte felkerült a slágerlistákra, Dél-Afrikától Ausztráliáig listavezető volt. 1979-ben megnyerte Tokióban a Yamaha Dalfesztivált. Itt találkozott az akkor még kislány Whitney Houstonnal, akinek édesanyja Cissy Houston is fellépett a fesztiválon. A kis Whitney már akkor példaképként tekintett Bonnie-ra.

A 80-as években végérvényesen beírta magát a rocktörténelembe. Jim Steinmannal elkészült a Faster Than the Speed of Night albuma, rajta a Total Eclipse of the Heart című megaslágerrel. Világszerte a toplisták első helyére került, letaszítva ezzel  Michael Jackson "Beat It" slágerét. Már ekor felkérte a BBC, hogy képviselje az Egyesült Királyságot az Eurovíziós Dalfesztiválon de Bonnie visszautasította a sok fellépése miatt.

Bonnie bekerült a Guinness rekordok könyvébe is, ugyanis Ő volt az első nőielőadó, akinek az albuma a megjelenés napján az első helyen nyitott a toplistán. Később Desmond Child lett a producere, együtt dolgozott a KISS frontemberével Paul Stanleyvel, Bryan Adamsszel és Michael Boltonnal is. Háttérénekes volt Cher két dalában is. A The Best című dalt Bonnienak írták 1987-ben, lemezre is énekelte, csak 3 évvel később lett világsláger Tina Turner előadásában Simply the Best címmel.

A 90-es évek első felében már német lemezkidóhoz szerződött és Dieter Bohlennel három albumot készített. Arany és platinalemezek követték egymást, Németországban lemezeladási rekordot döntöttek.

A Sony Music és a BMG egymás után adták ki a dalait különböző válogatáslemezeken. 1995-ben Free Psirit című albumán Whitney Houston, Céline Dion és Mariah Carey producereivel dolgozott valamint újra Jim Steinmannal. Making Love Ot of Nothing at All című power balladában Bonnie édesanyja énekelte az ária vokált.

A 2000-es évekelején a Filharmonikus Zenekarral készített közös albumot, 2004-ben pedig egy francia lemezkiadónál  megjelent a Si Demain dala, ami a Total Eclipse of the Heart francia nyelvű verziója. A kislemezből 2 millió darabot adtak el és 10 hétig vezette a francia toplista első helyét.

Hosszú lemez szünet után 2003-ban adott ki új albumot, amit Nashville-ben készített. A Rocks and Honey-n jelent meg Believe in Me dala, amit Desmond Child írt és a BBC ezt a dalt küldte az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Bonnie Tyler megnyerte az ESC Radio Awards legjobb dal és legjobb énkesnő díját is

.2017-ben az Egyesült Államokban a teljes napfogyatkozás idején a DNCE bandával egy karibi tengerjáró hajón énekelték közösen a Total Eclipse-t. Hosszú hónapok után Bonnie Tylernek ezzel az 1983-as dalával sikerült az iTunes toplista első heyéről letaszítania a Despacitót Luis Fonsival és Justin Bieberel.

2018-ban a legendás Johnny Cash stúdiójában, és annak fiával, John Carter Cashel rögzítettek több dalt is, de végül nem készült közös lemez. 2019-ben régi barátjával, egykori producerével David Mackay-el készített új albumot. Beteljesült egyik nagy álma, Rod Stewarttal énekelt duettet Battle of the Sexes címmel.

2019 decemberében Ferenc Pápa hívta meg a Vatikánba hogy a karácsonyi gálán énekeljen. A koronavírus miatt 2020-ban el kellett halasztani új albumának megjelenését ls budapesti koncertjét is. Idén mind a kettőt bepótolta, bepótolja.

The Best is Yet to Come albuma  a kritikusok szerint is a legjobb lemeze az 1988-as Hide Your Heart óta. Budapestre pedig szeptember 11-én jön, a Barba Negrába.

Bonnie Tyler legutóbbi videóüzenetében semmit nem kér a születésnapjára, csak egészséget.

Boldog születésnapot, Bonnie Tyler!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek