Starity

Massa volt a leggyorsabb az első napon

2010. november 19. 21:09   |   Szerző: tigris310

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma és holnap van az első teszt a 2011-es évad előtt. Ezen a két napon még a 2010-es autójukkal köröznek a versenyzők, de az új gumikon.

hirdetés
Massa volt a leggyorsabb az első napon

Ma és holnap van az első teszt nap a 2011-es évad előtt. Ezen a két napon a pilóták még csak a Bridgestone-t váltó Pirelli abroncsait próbálhatták ki.

A csapatoknak az volt az elsődleges céljuk, hogy megismerjék az új gumit, és hogy összehangolhassák az autókkal.

Délelőtt az újdonsült világbajnok volt a legjobb 1:40.861-gyel. Bár ez az eredmény másfél másodperccel rosszabb, mint a múlt heti pole-pozicíót érő köre, és ráadásul 2,7 másodperccel volt gyengébb, mint amivel szerdán szintén a Red Bullal Daniel Ricciardo megnyerte a fiatalok tesztjét.

Vettel ezt nyilatkozta az első teszt után: „Ma minden a gumikról szólt, mivel ez volt az első lehetőségünk, hogy kipróbáljuk, hogyan működnek az új gumik a jelenlegi autónkon, és az így megszerzett tapasztalatok alapján megpróbáljuk kitalálni, mennyiben kell másképpen megépítenünk majd a jövő évi autónkat, illetve milyen beállításokat igényelnek majd az új abroncsok.”

A délután során Vettel köridejét Felipe Massa bő hét tizedmásodperccel megjavította, és mivel a többiek nem tudtak nála gyorsabbak lenni, így a Ferrari brazilja zárta az élen az első pirellis tesztnapot.

A pénteki nap jó kezdet volt annak megértésében, hogy hogyan viselkednek a Pirelli abroncsai a pályán. Az első köröktől kezdve könnyű volt vezetni az autót az új gumikon, és nem voltak kellemetlen meglepetések. Rengeteg értékes adatot gyűjtöttünk össze, amiket az olasz gyár fel tud majd használni, hogy tovább fejlessze a gumikat a 2011-es szezonra” – mondta Massa.

Vettel is javított néhány tized másodpercet, de így sem tudta megelőzni Massát. A McLaren tesztpilótája, Gary Paffett lett a harmadik. A negyedik pozícióban Kobajasi Kamui landolt a Sauberrel (a csapat amúgy jövőre elhagyja a BMW tagot a nevéből).

A legrutinosabb pilóta, Rubens Barrichello a legjobb idejével is csak hatodik lett.

A mai volt az első edzésünk a Pirelli abroncsain, amit én igazán izgalmasnak találtam. Az első benyomásaim mindenképpen pozitívak a jövő évi gumikról.”

Az idén bemutatkozó három csapat közül Timo Glock révén a Virgin volt a leggyorsabb, a Heikki Kovalainent munkába állító Lotus, és a GP2-es bajnokkal, Pastor Maldonadóval tesztelő Hispania előtt.

Holnap is még a Pirelli gumikon fognak tesztelni a csapatok, aztán utána a gyárakban folytatják a felkészülést. A következő hivatalos teszt 2011. február 1-jén lesz Valenciában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek