Starity

Rasszista támadás áldozata lett az angol játékos, aki kihagyta a büntetőt az EB döntőn

2021. július 12. 12:12   |   Szerző: Glamster

Még csak 19 éves a fiatal focista, akit származása miatt támadnak, miután kihagyta a büntetőt az angol-olasz mérkőzésen.

hirdetés

Már a rendőrség is nyomoz, miután a három afrikai származású angol focistát rasszista támadások érték, amiért kihagyták a 11-est az angol-olasz EB döntőt. Erről a Guardian számolt be elsők között.

Tegnap lezajlott az EB döntő, amit az angol csapat hazai pályán, a Wembley stadionban vívott meg az olaszok ellen. Az 1-1-es eredmény után a tizenegyespárbajt követően Olaszország jött ki nyertesen, s lett az EB bajnoka. Anglia így második helyet ért el.

Angol részről Marcus Rashford a kapufára lőtt, míg Jadon Sancho és Bukayo Saka büntetőjét Gianluigi Donnarumma hárította. Marcust rengeteg rasszista támadás érte online, mielőtt megérkeztek a biztató szavak.

A rendőrség Twitteren jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja néhány angol szurkóló viselkedését, s ezért nyomozást indítottak. Később az angol válogatott Twitter-fiókja is kiírta, hogy nem tolerálják a bántalmazást a játékosaik felé.

Az angol csapat végül csalódottan távozott a második helyezés miatt, pedig igen szép eredményt értek el.

Olaszországnak pedig innen is gratulálunk!

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek