Starity

Meditálj matcha teával!

2021. augusztus 10. 15:03   |   

Ebben a rohanó világban néha mindenkire ráfér akár már egy rövid, pár perces meditáció is. Tudtad, hogy ennek a pihentető és nyugtató tevékenységnek a hatását pedig még fokozni is tudjuk a matcha tea segítségével? Ha nem, olvass tovább - ha igen, akkor is -, mai cikkünk most erről szól.

hirdetés
Meditálj matcha teával!

Kevesebb stressz, több nyugalom

A meditációnak már nagyon hosszú időkre visszanyúló hagyománya és bizonyított pozitív hatásai vannak. Az ezzel kapcsolatban végzett kutatások arra irányultak, hogy a rendszeresen végzett meditációs és relaxációs gyakorlatok eredményesen csökkentik a fáradtságot, a szorongást és a felgyülemlett feszültséget is.

Érdekesség azonban, hogy a minőségi, Japánban termesztett matcha tea még ezt a jótékony tulajdonságot is képes megnövelni és optimálisan kiegészíteni. Nem véletlenül oly kedvelt a japán emberek körében, szuperitalnak és csodaitalnak is nevezik az egészségre gyakorolt jellemzői miatt. Ők pedig, mint tudjuk, nagyon fontosnak tartják, hogy a szervezet a megfelelő gondoskodásban részesüljön. 

Hogyan “működik” a matcha tea?

Jogos lehet a kérdés, hogy mégis hogyan bírhat egy tea ilyen hatással (is). A matcha tea egyik legfontosabb hatóanyaga az L-theanine, melynek különlegessége, hogy elősegíti az ellazulást és nyugtató hatással bír, csökkenti a stresszt. Ezek pedig kiemelten fontosak a kiegyensúlyozott élethez és a boldog mindennapokhoz.

Meditáció előtt fogyasztva pedig a végeredmény csak pozitív lehet. Nem véletlenül fogyasztják a buddhista papok és a szamurájok is évszázadok óta. 

Az elkészítése is nagyon egyszerű

Japánban a tea elkészítésének is külön hagyománya, illetve szertartása van. Az emberek tisztelik ezt a tevékenységet, időt szánnak rá, hiszen ilyenkor ápolják a testüket és a lelküket egyaránt. Érdekes módon, nyugtató és stresszcsökkentő hatása ellenére, fokozza a koncentrációs képességet és a szellemi frissességet egyaránt. Hatása ezért kapta az “éber nyugalom” elnevezést. Nagyon érdekes, igaz?

Ugye, hogy nem is lenne olyan rossz néha pár nyugodt, békés perc, amikor csak magaddal és az elméddel foglalkozol? Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb matcha teát - melyet Magyarországon az M Matcha forgalmaz, egyenesen a japán teafarmokról -, és készíts finomabbnál finomabb italokat, sőt, akár ételeket is.

A matcha port elég átszitálni egy csészébe, majd a visszahűtött, de még gőzölgő vízzel leönteni, majd összekeverni. Az édes ízű, krémes tea pedig elkápráztat majd nemcsak az érdekes ízvilágával, de mindazzal a fantasztikus hatással, amelyet az egészségedre és a szervezetedre gyakorol majd. 

Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek