Starity

Öt celeb, aki imád kaszinózni

2021. szeptember 07. 11:11   |   Szerző: Glamster

Íme öt ismert celeb, aki szenvedélyes szerencsejátékos és élvezettel jár kaszinókba.

hirdetés
Öt celeb, aki imád kaszinózni
Fotó: Warner Bros.

A kaszinók története a 16. században kezdődött. Az eredeti casino kifejezés olasz eredetű. A „casa” alapszó (ház) eredetileg kisebb vidéki villát, nyári lakot vagy pavilont jelentett. Eredetileg a polgári találkozásokra hozták létre őket, ám a szerencsejáték pontos kialakulása ismeretlen, azt leszámítva, hogy feljegyzések alapján már az ókorban is népszerű volt több kocka- és sorsjáték.

Az első rögzített és funkcionáló kaszinóról Velencében találtak nyomokat. Az ottani papírok szerint 1638-ban alapítottak a Casinó di Veneziát, ami még napjainkban is működik és fogadja a látogatókat. Amerikában a szerencsejáték kéz a kézben járt sokáig a bárokkal. A legismertebb helyszínek New Orleansban, St. Louis-ban, Chicagóban és San Franciscóban voltak. Ma már a szerencsejáték otthona természetesen Las Vegas lett.

Magyarországon az első magyar kaszinót Széchenyi István kezdeményezte, aki Angliában látott hasonló helyiségeket. Fő célja a szellemi fejlődés volt, hiszen a kaszinók általában elegánsak és szórakoztatóak, ahol társadalmi státusztól függetlenül lehet találkozni.

Még van olyan sztár, aki Las Vegasban vezeti le a feszültséget, sokan napjainkban az online térben teljesednek ki egy hosszú nap után. Olvasson kaszinó ajánlatainkról!

Most pedig nézzük, kik azok a sztárok, akik rajonganak a szerencsejátékokért.

Matt Damon

Matt Damon egy Oscar- és Golden Globe-díjas színész, akit például a Good Will Huntingból ismerhetünk. Sokan viszont nem tudják, hogy a színész profi pókerező és blackjack játékos. Matt a Pókerarcok filmszerepe kedvéért tanult meg játszani, ráadásul nem is akárkitől, hiszen Johnny Chantől vett leckéket. Damon nagy rajongója lett a kártyajátéknak és gyakran játszik is. Elmondása szerint kifejezetten a kaszinókat preferálja, mert ott muszáj koncentrálnia. 

Paris Hilton

A Hilton-lánc örökösnője az egyik legismertebb arc Las Vegasban. Elmondása szerint egyszer 30 ezer dollárt zsebelt be az egyik automatánál. Hilton a szabadidejében online játszik, csakúgy, mint többmillió ember.

Brad Pitt

Az ismert színész 2001-ben szerepelt az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi filmben, ahol karaktere miatt egy új szenvedélyre tett szert. Pitt azóta is rendszeren pókerezik és előszeretettel használja a kaszinóban a gépeket. 

Olyan izgalmat érzek játék közben, amit általában nem

– magyarázta Pitt egy interjúban.

Brad a szerepe előtt nem járt kaszinókba.

50 Cent

Ha 50 Centet látja az ember egy kaszinóban, nem érdemes vele ujjat húzni. Egy San Francisco-i kaszinóban a rapper 2 millió dollárt tett fel Manny Pacquiao ellen, ahol elsöprő, már-már legendás győzelmet aratott. A sztárvilágban 50 Cent szenvedélyes játékosként ismert, aki általában a nyerő oldalon áll. 

George Clooney

Pitt-hez hasonlóan George Clooney is szerepelt az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi filmben. Clooney rendszeresen megfordul kaszinókban, és egészen fiatal kora óta játszik, így a karaktere nem állt tőle túl messze. A színésznek annyira bejön a szerencsejáték világa, hogy a 2000-es években saját kaszinót kezdett építeni Las Vegasban, ám végül a munkálatokat sosem fejezték be.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek