Starity

Megmutatta formás alakját Demi Lovato

2021. szeptember 05. 21:09   |   Szerző: Glamster

Stílusosan ünnepelte születésnapját Demi Lovato. Az énekesnő augusztus 20-án lett 29 éves.

hirdetés

Korai évek

Demi Lovato Demetria Devonne Lovato néven látta meg a napvilágot 1992. augusztus 20-án, Albuquerque-ben, Új-Mexikóban. Édesapja mérnök és zenész, Patrick Martin Lovato (1960-2013. június 22. †) , édesanyja egykori táncos és countryénekesnő, Dianna De La Garza. Lovatónak van egy idősebb testvére, Dallas és egy fiatalabb féltestvére, Madison De La Garza. 2012-ben kiderült, hogy az énekesnőnek van egy apai ágról származó idősebb féltestvére, Amber, akit így csak 20 évesen látott először.

Lovato szülei 1994 nyarán váltak el, amikorő két éves volt. Édesapja mexikói, de voltak portugál és zsidó felmenői is, míg édesanyja angol, ír és olasz rokonokkal büszkélkedhet. 2017 februárjában DNS tesztet csináltatott, amiből kiderült, hogy spanyol és amerikai gének mellett skandináv, ír, brit és afrikai vér is csörgedezik ereiben. Édesapjával nem igazán tartotta a kapcsolatot: először 2008-ban látták egymást ismét.

Demi Dallasban nevelkedett fel. Itt több tehetségkutatót is megnyert, így hamar kiderült, hogy rendkívül jó képességű.

Tanulmányait a Grapevine-Colleyville Independent School District iskolában kezdte, majd Cross Timbers Middle Iskolába tanult tovább, ahol három évig zenetagozatos osztályba járt. Ekkor kezdte el jobban foglalkoztatni a zene. Pont mint a mai időkben, Demi iskolás korában is sok volt az iskolai zaklatások aránya. A fiatal lányt nagyon sokat csúfolták, így szülei kénytelenek voltak magántanulóként iskoláztatni lányukat. 2011-ben elárulta, hogy „egészségtelen kapcsolata volt az életekkel” 8 éves kora óta, ami többek között a bántalmazásokra vezethető vissza: többen kövérnek és csúnyának hívták.

Demit már egészen kicsi kora óta vonzotta a színpad. Színjátszó órákra járt, balettozott és meghallgatásokon próbált szerencsét. 5 évesen, amikor még se olvasni, se írni nem tudott, jelentkezett a Barney & Friends (Barney és barátai) című gyerekműsor meghallgatására. Édesanyja úgy segítette, hogy apró pálcikafigurákat rajzolt a papír szélére, ezzel próbálták elrejteni ezt a hiányosságát. Ám a nagy igyekezetek ellenére sem jött össze a szerep. Két évvel később, 2002-ben, amikor már elérte az iskolás kort ismét megpróbálkozott, hiszen álmait még ekkora sem adta fel. A hosszas várakozás és sok csalódás után megkapta Angela szerepét. Demi két évadon keresztül volt tagja a stábnak, majd utána folyamatosan ének-, színjátszó-, tánc és zongoraleckéket vett, hogy fejlessze tehetségét.

Disney

2007-ben kezdett el dolgozni a Disney Channelnek. Először egy rövid-sorozatban, As the Bell Rings-ben kapott szerepet, mint Charlette Adams, és itt énekelhetett is. A Disney-nél egyébként több elutasítás is érte szerepekkel kapcsolatban, majd egy este maguk hívták fel a színésznőt, hogy a Rock Táborban őrá gondoltak, illetve hamarosan indul egy új sorozatuk, a Sonny, a sztárjelölt. Karrierje itt indult be igazán.

Unbroken, Confident, Tell Me You Love Me és Dancing With the Devil

Lovatóról kiderült, hogy több mentális problémával küzdött a Sonny, a sztárjelölt forgatása alatt, és végül a pletykák is igaznak bizonyultak, valóban bántalmazta önmagát, emellett evési zavarokkal küzdött. Több botrány is övezte ekkortájt az énekesnőt: rátámadt személyi asszisztensére egy show előtt, emellett több intim fotó is napvilágra került. Demi a szünet alatt rehabra ment, ami sokként érte a világot.

Az énekesnő az érzelmi válsága után új külcsínnel tért vissza és új kiadóval: a Hollywood Recordstól az Islandhez igazolt. Demi sokkal egészségesebbnek nézett ki harmadik lemezének fotósorozatán, és néhány kilót is felszedett magára. Nagylemeze az Unbroken (Töretlen) elnevezést kapta, és 2011. szeptember 20-án jelent meg. A lemez R&B és pop-rock elemeket tartalmazott. Egyértelműen akkori lett karrierjének legsikeresebb lemeze, nemzetközi slágereket hozva számára.

2015 októberében Lovato nagy visszatéréssel ismét berobbant a zenei iparba. A rajongók legnagyobb örömére megjelent ötödik stúdióalbuma a Confident, 2015. október 16-án. Az album dallistáját híres barátai jelentették be Twitteren, egyesével. Második helyen debütált a Billboard 200 toplistán és egy hét alatt 98000 példány kelt el belőle. 2015 júliusában jelent meg az album első kislemeze, a Cool for The Summer dalhoz, amit a nyár egyik legpörgősebb dalának szántak. Ezzel fellépett az MTV Video Music Awardsán augusztusban

2016 októberében bejelentette, hogy a sok támadás felülkerekedett rajta és 2017-ben visszavonul a zenei élettől. Az év végén megkapta karrieréjnek legnagyobb elismerését: Grammy-díjra jelölték a Legjobb pop-vokál kategóriában. Bár Beyoncé ellen vesztett, Lovatót szemmel láthatóan kicserélték és visszatért az inspirációja is

Új, saját dala Sorry Not Sorry címen jelent meg, amihez július 19-én érkezett a kisfilm. Legújabb nagylemezét augusztus 29-én jelentette be Instagramon: a Tell Me You Love Me szeptember 29-én került a boltok polcaira világszerte. Az album no3-ként nyitott a Billboard Hot 200 listáján.

Október 17-én megjelent saját dokumentumfilmje, a Simply Complicated, a YouTube-on, ami összességében rendkívül pozitív visszhangot kapott a kritikusoktól és nézőktől egyaránt. Nem sokkal később a Tell Me You Love Me videoklipje is debütált a YouTube-on, amely sokak szerint Lovato eddigi legjobb munkája lett.

Október végén bejelentette, hogy DJ Khaleddel indul turnéra 2018 februárjától Észak-Amerikában, és rajongói örömére Európába is ellátogatott ez alkalommal. November közepén megjelent Luis Fonsival közös dala az Échame la Culpa, ami hatalmas sikert ért el világszerte.

Az énekesnő 2018 júliusában drogtúladagolással kórházba került. Miután kis híján életét vesztette, augusztusban ismét elvonóra ment és egy időre visszavonult. Közleménye szerint hálás a támogatásért és azért, hogy életben maradt. 2019-ben visszatért a közösségi oldalakra.

2020-ban bemutatta új kislemezét és visszatért a közéletbe a Grammy-díjátadón. 2021. február 4-én megjelent Sam Fischerrel közös kislemeze, a What Other People Say. 2021. március 23-án érkezik a Dancing With the Devil című dokumentumfilmje. 

Születésnapját pedig egy stílusos fotóval ünnepelte:

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek