Starity

Inspiráló tapéták a dolgozószobába

2021. szeptember 07. 08:08   |   

Egy jó tapéta életet is színt visz a házba, sőt mi több, még a munkakedvünket is meghozza! Hiszen ilyenkor, szeptember elején, nem csak a gyerkőcök térnek vissza az iskolapadba, hanem mi is újult erővel, kipihenve kezdünk bele a munkába. (Jó esetben.) Rosszabb esetben pedig érdemes kicsit feldobni a környezetünket: színekkel, mintákkal, izgalmas anyaghatásokkal körülvéve magunkat - kicsit megújulni, felfrissülni. Reméljük, ezek az ötletes tapéták majd segítenek Nektek új lendületet, motivációt adni a munkához is!

hirdetés

Korábban a tapéta népszerűsége kissé háttérbe szorult ugyan, de mára – hála a bőséges, igen változatos és választékos kínálatnak – újra előszeretettel alkalmazzuk, hogy otthonunk falait még több élettel, jókedvvel, lendülettel vagy éppen meghitt nyugodt atmoszférával ruházzuk fel.

Szerencsére napjaink igen bő tapétakínálata nem csak minden helyiséghez kínál számos kitűnő alternatívát, de minden funkcióban tökéletesen helytáll, legyen az a hálószoba meghitt, nyugodt bája, a nappali vagy a gyerekszoba élénk színei, vagy éppen az iroda, az otthoni dolgozósarkunk kreativitásra vagy élmélyült gondolkodásra inspiráló látványa – ezek a modern vlies tapéták szerencsére nem fakulnak, ellenállóak a magas UV fénysugárzással szemben is, ráadásul enyhén vízálló, strapabíró anyaguknak köszönhetően még le is moshatjuk őket, ha a ráülő portól, gyerekfirkától, vagy esetleg a határidős munka közbeni sietős kávé, leves okozta „balesetektől” szeretnénk megtisztítani a tapétázott falat – különösen, ha még vendégeinket, ügyfeleinket is fogadjuk.

De ha már munka, – nézzük, mivel vihetnénk egy kicsivel több jókedvet, inspiráló gondolatot a home office-ra szánt helyiségünkbe, az otthoni dolgozószoba kiemelni kívánt falaira!

Cikkünkben ezúttal 5 eltérő lehetőséget mutatunk, csak amolyan gondolatébresztőnek – hiszen a lehetőségek száma – ahogy a tapétáké is – szinte végtelen…

Szolíd, természetes minták – a harmonikus kapcsolatteremtéshez

„Itt van az ősz, itt van újra / Szép, mint mindig énnekem…”

A kellemes, őszi árnyalatok mindig megnyugtatnak, minden térbe melegséget, harmóniát hoznak, egész évben.

Ha dolgozószobába keresünk a természet mintái közül: akkor célszerű valami egyszerűbb, finomabb dekoráció mellett dönteni: az apró virág – és levélmintákkal nem vonjuk el figyelmünket teendőnkről.

A letisztult, nyugalmat árasztó föld energiákat, de a levegő könnyedségét, a kommunikáció áramlását segíti ez a bájos, modern, vintázs vagy skandináv terekbe is tökéletesen illeszkedő zöld levélmintás tapéta az As Creation „Greenery” kollekciójából.

A sok kis pici, de egymáshoz kapcsolódó levél – és virágminta jó hatással lesz az emberi kapcsolatainkra: már jellegüknél fogva is az egymáshoz való kapcsolódást szimbolizálják.

Kommunikációs területen dolgozunk? Sokat telefonálunk, vagy más módon kapcsolódunk munkatársainkkal, ügyfeleinkkel?

Akkor ez a sárga színvilágú, kommunikációst és kapcsolódást egyaránt serkentő almafavirág-mintás vlies design tapéta kitűnő választás lehet!

Egyszerű, finom, bájos, mégis a tűz energiáit közvetíti a térbe, miközben visszafogott színeivel harmonikus, nyugodt atmoszférát teremt – hogy mi magunk is lendületesen, mégis nyugodtan, kellemes légkört teremtve kommunikálhassunk partnereinkkel.

Gometrikus minták - a tiszta, logikus gondolkodáshoz

Tervezéshez, számoláshoz, logikai gondolkodást igénylő feladatokhoz keresve sem találunk jobb hátteret egy trendi geometrikus mintás tapétánál!

Szerencsére ezek a lassan már örökzöldnek számító geometrikus motívumok is elképesztően sokféle színben, stílusban elérhetőek – a legegyszerűbb fekete-szürke árnyalatokon át a férfias, letisztult sötétkékek, szürkék mellett itt van a csajok aktuális kedvence is: a púderszín, rosegold finom, nőies árnyalatokban pompázó vlies tapéta.

Az egyszerre modern, kortárs, de glamour stílusjegyeket is bőven hordozó nagy mintás tapéta kellemesen formálja a teret, miközben finom, visszafogott jellegével nem vonja el a fókuszt: figyelmünket, gondolkodásunkat pontosan oda tudjuk irányítani, ahová kell.

Ha a lazább, nem túl szigorú geometria felé mennénk el inkább, akkor választhatunk egy ilyen türkiz akvarell mintás dizájn tapétát is – ha szeretjük a retro, a vintázs vagy az orientális stílusok gondolatébresztő hangulatát.

A tengerzöldek, a türkiz és társai mind a Víz jegyeket erősítő színek, melyek szintén jó hatással vannak a kommunikációnk áramlására, miközben a tiszta, logikus, hűvös gondolkodásunkat is elősegítik.

Egyszínű, kellemesen strukturált felületek

Ha túl sok színt, mintát nem szeretnénk, inkább csak egészen finom, harmonikus, meleg textúrákkal díszítenénk a falat, mert saját képeinket, fotóinkat, vagy egy üzenőtáblát szívesebben látnánk bekeretezve a dolgozószoba falán, akkor ehhez egy semleges, de kellemes háttér lesz a legjobb.

Már csak a színeket kell kiválasztanunk: azt eldönteni, milyen árnyalattal vennénk körbe magunkat leginkább munka közben.

A halványzöld például ideális mert nyugtat, gyógyít, elősegíti a koncentrációt, és kicsit még a friss természetet is belophatjuk vele a dolgozószobánkba.

A Föld jegyeket erősítő modern, skandináv típusú tapéta igazából bármely élettérbe kitűnő választás: a textúrált anyag, textilszerű felület pedig igazán otthonos, meleg összhatást kölcsönöz az élettérnek.

Hasonlóképp a bézsek, barnák, földszínek – ezeket sosem lehet megunni, örökzöldek. Egy ilyen barna design tapéta, mosható vinyl felülettel szintén nagyon finom, kellemes meleg textil hatású struktúrát, otthonos érzetet teremt, és kiváló hátteret színes képeink, fotóink, grafikánk számára a falakon.

Kimaradt egy kis tapéta? Ez esetben szuper: a megmaradt tapétát pedig nyugodtan felhasználhatjuk akár egy lámpaernyőnek, de még akár régebbi, viharvertebb könyveink, albumaink borításához, újrakötéséhez is szuper!

Inspiráló loft vagy indusztriál hátterek – az elmélyült íráshoz, tervezéshez

Ha elmélyültebb tervezésben vagyunk, esetleg művészetekkel foglalkozunk, akkor a mélyebb, sötétebb, kissé avantgarde falszínek és dekorációk ideálisak lehetnek.

A loft illetve indusztriál stílusban megálmodott terek nem csak nagyon kelendőek napjainkban, de kifejezetten elősegítik a nyugodt, elmélyült gondolkodást, analitikus munkát.

Egy fahatású, beton hatású, vagy téglafalat imitáló tapéta vagy tapétaposzter látványos és kreatív lehet, mégsem zökkent ki bennünket a gondolatmenetből.

Még egy ilyen nagyobb mintás, vörösesbarna loft tapéta sem, ezzel az izgalmas acéllemez mintával.

A sokoldalú, indusztriális stílusú, enyhén antik jellegű, voltaképpen bármely élettérbe kitűnően illő, Föld jegyeket erősítő modell egyszerre kölcsönöz drámai, mégis letisztult, nyugodt atmoszférát a helyiségnek.

Izgalmasan strukturált, csíkos felületével nem csak a loft, az antik, de a modern enteriőrökben is legalább olyan jól érvényesül. Mosható felülete, apró mintája, izgalmas mélybarna-türkiz árnyalatai teszik oly kellemessé és szerethetővé mindenki számára.

Extravagáns, színes és látványos falak – a kreativitás serkentéséhez

Ha szeretnéd még jobban felpörgetni a munkát, és valami igazán ütős, energikus látványra vágysz magad körül, akkor nyugodtan próbálkozhatsz a vörös köztudottan aktivitásra serkentő, energizáló tónusaival, és akár az olyan extravagáns mintákkal, felületekkel, mint mondjuk a madártoll minta!

Az Erismann tapétagyártó Paradiso névre hallgató különlegességével nem csak újult erővel, tüzes lendülettel vághatsz majd bele munkába, de a nappaliból leválasztott dolgozó sarok – azaz egy merőben más térfunkció – elhatárolására is tökéletes egy ilyen ütős szín és minta, ha szeretnéd esetleg kiemelni az íróasztalt, monitort és annak környékét.

Grafikusoknak, kreatívoknak abszolút jó választás!

Festőknek, dekoratőröknek, álmodozó, gyereklelkű felnőtteknek lehet nagy szerelem egy ilyen akvarellmintás, égszínkék alapon színes virágokat, festett tájképet ábrázoló vidám tapéta, melyből ezen kívül még több színvilágba, mintában is beszerezhetünk.

A Caselio katalógusában látható modell ezúttal inkább levélmintás, kissé absztrakt, és kékes-zöldes tónusaival leginkább a Víz jegyeket erősíti a térben. Ami egyébként tökéletes a kreativitás folyamatos áradásához…

Ahogy láthatjátok tehát, még a dolgozószoba, vagy a legkisebb dolgozónak kinevezett sarok is tökéletesen feldobható egy jó tapéta segítségével! Ezeken kívül természetesen még ezernyi más ötlettel, stílussal, hangulattal, szín – és mintavilággal találkozhattok nálunk, a

100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest egyedülálló kínálatában.

Vagy ha inkább otthonod kényeméből választanál, akkor a Tapéta Trend Webáruház készséges és biztonságos kiszolgálását is igénybe veheted, ahol szintén több ezer kiváló minőségű termékre tudsz rákeresni akár stílus, szín vagy anyaghatás szerint. Meg tudod adni oldalunk szűrűjének akár az általad tapétázni kívánt helyiséget is, így akár célzottan válogathatsz majd a számos, jobbnál jobb opciók közül a kívánt fal dekorálásához ideális minták, színek, hangulatok közül!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek