Starity

Mindent a szakállvágóról

2021. szeptember 20. 13:01   |   

Ha szakállnövesztésbe kezdenél, akkor jó, hogy ha tisztába kerülsz néhány nagyon fontos információval. Hiba ugyanis azt hinned, hogy egész egyszerűen hagyod nőni magától, és semmit sem kell majd vele csinálnod.

hirdetés
Mindent a szakállvágóról

Nézzük végig a folyamatot, hogyan juthatsz el a borostától a szakállvágóig!

A türelem szakállat terem

Ha még nincs szakállad, akkor lényeges, hogy tisztában legyél azzal, hogy igényes, szép szakállat növeszteni időbe telik. Az arcszőrzetnek akár több hónapra is szüksége van ahhoz, hogy megerősödjön és megnőjön. Azonban ez idő alatt sem szabad megfeledkezni a szakállápoló termékek használatáról. Ilyen a szakállbalzsam vagy a szakállolaj. Segítségükkel tudod elkerülni a növekedési fázisban jelentkező viszketést és irritációt. 

Ha már megvan a megfelelő hosszúságod, akkor gondolkodhatsz a fazonján is. A mostanában divatos hipszter stílus tetszik, vagy inkább valami rövidebb fazont szeretnél? Érdemes lesz hozzá majd az arcformádat is figyelembe venned. Hasonlóan a hajhoz, nem minden szakállfazon áll jól minden típusú arcformához. Az első fazon kialakításánál szerencsésebb, ha szakember segítségét kéred. Egy borbéllyal könnyebb lesz kialakítani a neked megfelelő fazont, amivel később már otthon is könnyen boldogulhatsz. Az otthoni nyíráshoz pedig mindenképpen szükséged lesz egy szakállvágóra. 

A szakállvágó

Manapság rengetegféle szakállvágóval találkozhatsz a piacon. Megkértük a #Barba Italiana munkatársait, hogy segítsenek eligazodni ezeknek a termékeknek a világában. Ők egyébként a blogjukon rendszeresen írnak hasonló témákról.

Lássuk tehát a kínálatot! Van belőle manuális és digitális, akkumulátorral működő és hálózathoz csatlakoztatható, egyfunkciós vagy többfunkciós. Van amit csak száraz szakállra használhatsz, és van olyan is, ami a vizes szakállal is elbír. A szakemberek szerint gondold át az életstílusodat (pl. ha sokat utazol, érdemesebb akkusat vásárolnod) és azt, hogy alapvetően mire és milyen gyakran szeretnéd használni (csak szakállvágásra, vagy egyéb funkciók is jól jönnének).

Érdemes arra is figyelned, hogy ne keverd össze egy sima villanyborotvával. A két eszköz között a legfőbb különbség az, hogy míg egy borotvának mindig a teljes simaság kialakítás a célja, addig egy szakállvágónál ez szóba sem jöhet. Ez utóbbiban egy motoros pengesor van, amelynek végén egy műanyag panel található. Ezzel a panellel tudod állítani a levágandó szőr hosszát. A jó minőségű, ismertebb, márkás szakállvágók már önélező, kettős pengéjű rendszerekkel és a szakáll hosszát beállító fejekkel rendelkeznek. 

Hogyan használd a szakállvágót?

Először is válaszd ki a megfelelő hosszt az eszközön! A precíz nyírás érdekében mozgasd minden irányba a gépet, lentről felfelé és fentről lefelé is. A kontúrokat már érdemes úgy alakítanod, hogy leveszed róla a szakállvágó fésűt. Némely típus már olyan praktikus funkciókkal is rendelkezik, mint a beépített elszívórendszer. Ha ilyen készüléket választasz, akkor még a lehulló szőrszálakkal sem kell törődnöd. 

Amint látod, ez a remek kis eszköz számtalan módon könnyítheti meg az életed! Talán ideje, hogy neked is legyen egy!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek