Starity

Az éjjel kreatívvá tesz?

2021. szeptember 21. 08:08   |   Szerző: Starity

Bár azt mondják, hogy az éjszaka alvásra való, sokak számára ez az időszak mégis inkább a kreativitás megélésére szolgál. Biztosan neked is van ismerősöd, aki éjszakába nyúlóan foglalatoskodik valamivel, majd nappal tovább is alszik.

hirdetés
Az éjjel kreatívvá tesz?

Ezzel együtt már biztosan ismersz pacsirta típusú embereket is, akik korán fekszenek, de már hajnalok hajnalán ébren vannak és tettre készek. Az, hogy kinek melyik a jobb, maximálisan szubjektív, így senkit sem akarjunk megváltoztatni!

Honnan tudod, hogy bagoly vagy?

A legegyszerűbben úgy állapíthatunk meg, hogy a bagoly vagy a pacsirta típusba tartozol-e, hogy hogyan viszonyulsz a reggelekhez. Amennyiben nehezen kelsz, és az első kávéig rád se nézzenek, majd a nap múlásával váltasz egyre aktívabb üzemmódra, akkor jó eséllyel bagoly vagy. Az alvás-ébrenlét ciklus minden embernél más, és az élet során a legtöbbeknél ez még változik is. 

Azt, hogy valaki milyen típusba tartozik, nagyban befolyásolják az öröklött hajlamok, a neveltetés, de van, akire még akár az évszakok, az életkor vagy épp az életszakasz is hat. Éppen ezért aki már gyermekként pacsirta életmódot élt, az kevésbé valószínű, hogy felnőtt korában bagoly lesz, de természetesen ez a későbbiekben egyénileg változhat. 

Alapvetően megfigyelhető, hogy a gyermekek nagy része a pacsirta típusba tartozik, amit mondjuk a bagoly szülők kevésbé szeretnek. Ezt követően a kamaszkor időszakában ez teljesen megváltozik, és végül 18 éves kor után dől el, hogy valaki korán kelő vagy sokáig lustálkodó lesz. 

Ahogy a bagoly ébred 

A legtöbb bagoly típusú ember kifejezetten utál óracsörgésre kelni, mert anélkül jóval tovább aludnának. A legtöbbször mellőzik a reggelit, kivéve a kávét, arról nem is beszélve, ha nekik reggel kéne edzeniük, abba bele is halnának. A nehéz napindítás után fokozatosan lesznek egyre aktívabbak, tehát dél magasságában már igencsak jól fog az agyuk. Ideális munkavállalók délutáni és éjszakai műszakra, mivel ekkor érzik magukat igazán elemükben. 

A legtöbb művész bagoly típusú ember, ami nem véletlen, hiszen ilyenkor a legkreatívabbak. Mivel az ő életmódjuk akkor kezdődik, amikor a pacsirta már elteszi magát másnapra, így nem meglepő, hogy ritkán változnak a két típus főbb ismérvei.

Természetesen előfordulhat, hogy ideig-óráig változtatni kell az életmódunkon, de ez hosszú távon nem fenntartható, hiszen az ember bioritmusa nem változik egyik napról a másikra. Éppen ezért érdemes rövid időn belül visszatérni az eredeti életmódhoz. A megfelelő koncentráció segítéséhez nagyon jó szolgálatot tehetnek az Agyserkentő.hu webáruházban kapható termékek

Végül pedig párkapcsolat tekintetében mindenképp szem előtt kell tartani, hogy bagoly bagollyal, pacsirta pacsirtával legyen, különben az életmódbeli különbségek a közös programokra nyomják rá a bélyegüket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek