Starity

Elszámolt szavazatok: teljesen más lett volna a The Unit csapatok felállása

2021. szeptember 28. 10:10   |   Szerző: heecasso

Három év után került felszínre, miszerint hiba csúszott a szavazatszámlálási folyamatba a The Unit fináléjának során.

hirdetés
Elszámolt szavazatok: teljesen más lett volna a The Unit csapatok felállása
Fotó: KBS

A KBS a 2017 októberétől 2018 februárjáig tartó, The Unit című műsorával egy új lehetőséget nyújtott a már debütált, de kevésbé ismert idolok számára, hogy nagyobb hírnévre tehessenek szert. A műsor a túlélőshow-k struktúráját vette fel, és a végén kilenc női, illetve férfi versenyző került ki győztesül, akik UNI.T és UNB neveken pár hónapra egy-egy bandává álltak össze.

Pár napja, szeptember 24-én a Board of Audit and Inspection of Korea közzétett egy jelentést, mely szerint a 18 lány versenyző közül 13-nak, valamint a 18 fiú versenyző közül 15-nek más lett az eredménye, mint ami a műsorban bemutatásra került, s ez a végső, top 9-es felállásokra is hatással volt.

A nézők a finálé előtt online felületen, illetve valós idejű SMS üzenetek formájában voksolhattak a kedvenc versenyzőikre, s az intézmény szerint a hiba az online szavazatok összesítésénél történt. Feltárták, hogy három résztvevő (egy női és kettő férfi), akik bekerültek a nyertes csapatokba, valójában kiestek volna.

A KBS ezt nyilatkozta a kiadott közlemény kapcsán:

Ez egy egyszerű hiba volt, amely azért fordulhatott elő, mert a tíz belső producer közül csak hárman végezték a munkájukat a műsor idején zajló, cégen belüli általános sztrájk miatt. Nem állt szándékunkban egyes versenyzőket előnyben részesíteni a másikkal szemben.

 A testület megjegyezte, hogy a hiba igazságtalan eredményekhez vezetett, s kárt okozott a televíziós műsorgyártó cégekbe vetett közbizalomban, továbbá kinyilvánította figyelmeztetési szándékát a KBS igazgatójának és mindazoknak, akik felelősek voltak a műsor létrejöttéért.

via Soompi

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek