Starity

Váltózár beszerelés a maximális biztonságért

2021. szeptember 28. 17:05   |   

A mai világban nem lehetünk elég óvatosak, ha az autónk védelméről van szó.

hirdetés
Váltózár beszerelés a maximális biztonságért

A kocsilopás lehet előre eltervezett vagy spontán, lehet profi vagy amatőr. Bárhogy is, a tolvajok egy adódó alkalmat sem hagynak ki. Főleg, ha már gyakorlottak ebben az „iparágban”. Természetesen rajtunk is sok múlik, például, hogy nem felejtjük el lezárni a kocsiajtókat, mindig felhúzzuk az ablakokat, miután kiszálltunk, és nem hagyjuk veszélyes helyen a szeretett gépkocsinkat. Mindezek mellett, a váltózár beszereltetésével is sokat tehetünk autónk védelme érdekében.  

Mi a váltózár és milyen előnyei vannak? 

Mint, ahogy a nevében is benne van, ez egy olyan zártípus, amivel a váltót tudjuk lezárni. Az eszköz célja a váltó illetéktelen használatának, és ez által az autó eltulajdonításának megakadályozása. Alapvetően két típusát különböztetjük meg. Van az egy kulcsnyílású és a két kulcsnyílású váltózár. Bármelyikről is legyen szó, az egyik legnagyobb előnyük, hogy nincs kisugárzott kód, amit le lehetne másolni. Mivel nincs szükség a használatukhoz áramellátásra, így éjjel-nappal működnek. A beszereléshez nem kell beavatkozni az autó elektromos rendszerébe, ennek köszönhetően nagyon könnyen telepíthetőek és a használatuk is nagyon egyszerű. A váltózárakhoz vízálló kulcs jár, amit akár a strandra is magunkkal vihetünk. Mindezek mellett pedig az is egy óriási pozitívum, hogy a beszerelés nem sérti a gépjármű gyári garanciáját.  

Váltózár beszerelés hozzáértő szakemberrel 

Többek között a váltózár beszerelés is egy olyan munka, amit nem szabad a véletlenre bízni. Kizárólag az a szakember tudja megfelelően elvégezni ezt a feladatot, aki ért ahhoz, amit csinál. Először is nagyon fontos, hogy egy kiváló minőségű zárbetét kerüljön használatra, ugyanis ez a maximális biztonság egyik legfontosabb pillére. Fontos tudni, hogy nincs olyan szakma, hogy váltózár beszerelő. Egy autószerelői vagy egy autóvillamossági műszerész szakma, amihez esetleg gépészmérnöki diploma is társul, elegendő lehet ahhoz, hogy valaki precíz munkát végezzen. Természetesen úgy, hogy nem kezdő a váltózár beszerelésben.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek