Starity

Az androgén alopécia hatékony kezelése

2021. október 07. 18:06   |   

Az androgén alopécia kezelése sokakat érdekel, hiszen ez egy olyan genetikai állapot, amely férfiakat és nőket egyaránt érinthet.

hirdetés
Az androgén alopécia hatékony kezelése

Az ebben az állapotban, vagyis az úgynevezett férfi kopaszságban szenvedő férfiak már tizenéves korukban vagy a 20-as éveik elején elkezdhetnek hajhullást észlelni. Jellemzője a hajvonal visszahúzódása és a haj fokozatos eltűnése a fejtetőről és a fejbőr elülső részéből. A szebbik nem tagjai esetében ezt a jelenséget női kopaszságnak nevezik, és náluk többnyire csak a 40-es éveikben vagy később tapasztalható észrevehető elvékonyodás. A nőknél az egész fejbőrön általános ritkulás figyelhető meg, de a legnagyobb mértékű hajhullás a fejtetőn jelentkezik.

Az androgén hajhullás okozói a DHT érzékeny hajtüsző receptorok. Habár ez a tulajdonságunk genetikailag meghatározott, az, hogy semmit sem lehet tenni ellene, nem igaz. Az androgén hajhullás hosszú lefolyású jelenség, így van lehetőségünk lelassítani az évek alatt. Az androgén alopécia kezelése érdekében a hajhagymák egészségének megőrzése és a szükséges tápanyagokkal, illetve vitaminokkal való ellátásuk a feladatunk.

Női hajhullás okai?

A női hajhullásnak számos különböző típusa létezik, amelyeknek számos lehetséges kiváltó oka van. A nők hajhullásával többféle betegség is összefüggésbe hozható. A leggyakoribbak közé tartoznak a pajzsmirigy problémák és a hormonális egyensúlyhiány. Kíváncsi, hogyan lehet megállítani a hajhullást a nőknél? Ha a női hajhullás okai kerülnek diagnosztizálásra és azokat kezelik, akkor s hajvesztés megszűnhet és új szálak is kinőhetnek. A stressz, a táplálkozási tényezők és a genetika is szerepet játszhat a problémában. Súlyos fizikai stressz, például a szülés, egy műtét vagy egy súlyos betegség elszenvedése is lehet a női hajhullás oka. A stressz arra kényszeríti a tüszők nagy részét, hogy nyugalmi fázisba lépjenek, és néhány hónap elteltével a haj kihullik.

A Varga hajerősítő cseppek hatékonyan felveszik a versenyt az idővel, erőt és energiát „sugároznak” a már-már elvesztett hajszálakhoz. A szükséges ásványi anyagok és vitaminok megállíthatják a hajhullást és segítik a fejbőr regenerálódását is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek