Starity

Véget ért a Girls Planet 999: ismerd meg a 9 győztest!

2021. október 23. 22:10   |   Szerző: Pavia

2021 augusztusában indult a dél-koreai Mnet csatorna új tehetségkutató műsora, ami 12 epizódon keresztül tartotta izgalomban a nézőket és a rajongókat.

hirdetés
Véget ért a Girls Planet 999: ismerd meg a 9 győztest!
Fotó: Kep1er Twitter Update

2021. augusztus 6-án indult el a Girls Planet 999 című tehetségkutató műsor az Mnet, dél-koreai csatornán. A műsor Dél-Koreából, Kínából és Japánból érkező, összesen 99 versenyzője 12 adáson keresztül mérte össze egymással tehetségét: a lezárásra, azaz a 12. epizódra pedig október 22-én került sor. 

A harmadik kieséses forduló után 18 résztvevő maradt versenyben a debütáló csapat 9 helyéért. A győzteseket összesen 2 szavazás során választották ki: az elsőre az elmúlt héten, a másodikra az élő adás során volt lehetősége a nézőknek. Az élő adás alatt beérkező szavazatokat megduplázták, és a végső pontszám alapján alakították ki a debütáló csapatot.

Az utolsó epizód során azt is bejelentették, hogy a megalapult formáció a Kep1er (ejtsd kepler) csapatnév alatt fog tevékenykedni.

Az adás végére lehullt a lepel a győztes 9 lányról is - ismerkedj meg velük alább!

9. Shen Xiaoting (9. hely, 700,663 pont)

A gyönyörű kínai lányt joggal tarthatták sokan a műsor egyik csillagának, így talán nem is meglepő, hogy - habár utolsó helyen - bekerült a debütáló csapatba, ráadásul egyedüli kínaiként. Xiaoting Sanghajból származik, és nem ez a megmérettetés volt az első műsor, amiben szerepelt: korábban próbára tette tehetségét a kínai Produce Camp 2020 című műsorban is, ahonnan a 80. helyen távozott. 

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

8. Sakamoto Mashiro (8. hely, 708,149 pont)

Sakamoto Mashiro japán versenyző, sokak szívébe belopta magát az adások alatt. A fiatal tehetség a JYP Entertainment gyakornokaként kezdte karrierjét, ott azonban nem sikerült debütálnia, így végül a Girls Planet 999 versenyzőjeként próbált szerencsét. A 12 epizód alatt hallhattuk énekelni és rappelni is, és tánctehetségével is elkápráztatta a nézőket.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

7. Ezaki Hikaru (7. hely, 713,322 pont)

Az elbűvölő Ezaki Hikaru a Kep1er másik japán tagja, kezdetektől közönségkedvenc. A fiatal, mindössze 17 éves versenyző az első rangsorolás után a japán csapat 1. helyezettje lett, ezt követően pedig egy epizód kivételével minden adásban helye volt a top 9-ben. Hallhattuk rappelni és énekelni is, de egészen különleges kisugárzásának köszönhetően a fellépések során a tánc tudása miatt is sokan megszerették.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

6. Kang Ye Seo (6. hely, 770,560 pont)

Az elképesztő hangi adottságai miatt hírnevet szerzett Kang Ye Seo 7. helyen került be a Kep1er soraiba. A mindössze 16 éves tehetség a csapat legfiatalabb tagja, így övé a maknae pozíció, ifjú kora ellenére azonban komoly tapasztalattal rendelkezik a szórakoztatóiparban: pici gyermekkora óta gyermekszínész, több filmben és sorozatban is feltűnt már. Egy darabig tagja volt a TG Entertainment égisze alatt tevékenykedő Busters Beta nevű lánycsapatnak (2020-ban feloszlottak), valamint kisebb korában ő is tagja volt a Big Star Entertainment gyerekcsapatának, a CutieL-nek.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

5. Seo Young Eun (5. hely, 781,657 pont)

Seo Young Eun, a megmérettetés 5. helyezettje főképp lehengerlő tánctehetségével vonta magára figyelmet már az első adást követően, de a későbbiekben volt lehetősége tanúságot adni hangi adottságairól is. A Biscuit Entertainment előadója korábban a ModernK Music Academy növendéke volt.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

4. Kim Da Yeon (4. hely, 885,286 pont)

Keményen megdolgozott a debütálásért a dél-koreai delegáció kezdeti első helyezettje is: habár Dayeon az első rangsorolást követően az 1. helyen állt a dél-koreai versenyzők között, először csak a 9. epizódban történt eliminációt követően került be a top 9-be. A fiatal tehetség korábban szerepelt a szintén az Mnet csatornán futott Produce 48 című műsorban is: a Jellyfish Entertainment előadója onnan a 70. helyen esett ki.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

3. Choi Yu Jin (3. hely, 915,722 pont)

Bizonyára keveseknek kell bemutatni Choi Yu Jin-t, a CUBE Entertainment alatt tevékenykedő CLC fiatal tehetségét. Yujin története sokakat szíven ütött: az ifjú tehetség a műsorban vallott először arról, amit már sokan sejtettek, miszerint ügynökségük levette a kezét a csapatukról, így neki is másfelé kellett indulnia. A Girls Planet 999-ra új esélyként tekintő énekesnőt sokan támogatták útján, így minden adásban helye volt a top 9-ben, hogy aztán végül 3. helyen debütálhasson a Kep1er tagjaként.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

2. Huening Bahiyyih (2. hely, 923,567 pont)

Kétségkívül az egyik legszembetűnőbb fejlődést Huening Bahiyyih produkálta a műsor alatt: a fiatal énekesnő adásról adásra lett egyre magabiztosabb a színpadon, így minden pénteken egyre színvonalasabb előadásokkal örvendeztette meg népes rajongótáborát. Habár egyik eliminációt után sem kapott helyet a top 9-ben, a 12. adásra mégis a 2. helyig jutott.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

1. Kim Chae Hyun (1. hely, 1,081,182 pont)

Az adás győztese az aranytorkú Kim Chae Hyun lett, aki több, mint 1 millió ponttal előzött meg mindenkit az utolsó adásra. Korábban az SM Entertainment, méltán híres ügynökség gyakornoka volt, napjainkban azonban a WAKEONE Entertainment előadója. Győzelmével minden valószínűség szerint megnyerte magának a Kep1er center pozícióját is, ez a döntés azonban még nem hivatalos, a későbbiekben akár változhat is.

Fotó: Instagram/Mnet Girls Planet 999

Habár a műsor végeredményével a nézők túlnyomó része elégedett volt, többen is nehezményezték, hogy habár alapvetően egy nemzetközi szintű műsorként volt meghirdetve a Girls Planet 999, a debütáló csapat sokszínűségének ígéretével, a végső felállásban végül a 9 tagból 6 dél-koreai tag került ki, és mindössze 2 japán és 1 kínai lány tudott bejutni a csapatba. Habár a műsor alatt több kínai és japán versenyző is igen komoly esélyekkel indult, a végső pontszámítás során a dél-koreai szavazatok 50%-os súllyal jelentek meg, míg a nemzetközi szavazatok (ebbe beleszámolva a Japánból és a Kínából érkező szavazatokat is) tették ki a maradék 50%-ot. Ez az arány aztán komolyan befolyásolta a végeredményt is, a dél-koreai tagok túlsúlyát előidézve a végső felállásban.

Habár a Kep1er hivatalos debütálásának még nincs időpontja, ügynökségük, a Swing Entertainment már megnyitotta a csapat hivatalos Instagram, Facebook és Twitter oldalát is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek