Starity

Párátlanítás a konyhában

2021. november 04. 11:11   |   

Szeretné megőrizni konyhája friss levegőjét még főzés közben is? Ha zavarja a főzés közben keletkezett pára, akkor érdemes beszereznie egy hatékony páraelszívót. Ha nem szeretné, hogy szem előtt legyen a berendezés akkor rendelkezésre állnak diszkrét darabok is, amik a konyhai felső szekrénybe vagy az álkürtbe építhetők. A beépített energiatakarékos LED panelek pedig kiváló fényforrást biztosítanak.

hirdetés

A páraelszívó feladata

Miért fontos, hogy otthonunkban legyen páraelszívó? Sokan azért vásárolják meg, mert elszívja a keletkező párát, így mentesíti a páratartalmat a levegőből. Az egészséges felnőtt ember számára a 40-60 százalékos páratartalom az optimális, mind a komfortérzet, mind az egészségmegőrzés céljából. Azonban főzéskor ez nagyon meg tud emelkedni, és akár egészségkárosító hatása is lehet. Ilyenkor nagyon hasznos egy páraelszívó készülék. Emellett egy hatékony páraelszívó pillanatok alatt képes megszüntetni a főzés közben keletkezett kellemetlen szagokat és a füstöt is. 

Fotó: unsplash.com

Konyhaszigettől a beépített darabokig

Legyen a konyhánk akármilyen kivitelezésű a rendkívül széles választék közül biztosan megtaláljuk azt a darabot, ami stílusban és igényeinkben is megfelel számunkra. A páraelszívók többsége kétféle megoldást biztosítanak a pára elvezetésére. Ha lehetőségünk van rá, használhatunk légkivezetést, vagy szénszűrő használatával belső keringtetés is lehetséges. 

Környezetkímélés és zajszint

Vásárlásnál figyelembe vehetjük, hogy az adott páraelszívó milyen energiaosztály besorolásban van. Az energiahatékonysági besorolás az eszközöket A-tól G-ig, hét osztályba sorolja, ahol "A" azt jelenti, hogy a "leghatékonyabb", "G" pedig azt jelenti, hogy a “leggazdaságtalanabb". A termék kiválasztásánál további szempont lehet a világítás hatékonysági osztály, aminél a legkiválóbb termékek szintén az “A” osztályú besorolást kapják. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen zajszinten üzemel a termék. Egy alacsony zajszinten üzemelő termék kiváló olyanok számára, akik főzés közben szeretnének beszélgetni, zenét hallgatni vagy esetleg nézni a kedvenc sorozatukat. 

Bútorok és dekorációk egy helyen? A FAVI pontosan ez: nemzetközi, online keresőmotor bútorok, kerti bútorok és dekorációk számára. A FAVI bútorkereső több mint 2000 lakberendezési üzletet fog össze nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában, az Egyesült Királyságban sőt Olaszországban is megtalálható. A FAVI célja, hogy Ön időt takarítson meg és nap mint friss inspirációkkal lássa el Önt egy szebb otthon kialakításához.

Fotó: unsplash.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek