Starity

Damu Roland vajon most is megússza?

2010. november 23. 15:03   |   Szerző: Lordi Angel

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Barátnője ellen elkövetett nemi erőszak vádjával előzetes letartóztatásban ül Damu Roland, a Jóban Rosszban sorozat sztárja.

hirdetés
Damu Roland vajon most is megússza?

Damu Roland ügye nagy port kavart, amikor kitudódott, hogy a rendőrség előállította és kihallgatta barátnője, Palácsik Tímea megverése és megerőszakolása ügyében.

A bíróság egyszer már ítélte el őt egy barátnője megverése miatt: a nőnek eltört az arccsontja, és több más sérülést is szerzett. Damu Roland akkor megúszta az esetet, csak felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Nem sokkal később megütötte egyik kolléganőjét, mert az beszállt egy taxiba, amit Damu rendelt. A büntetés mindössze annyi volt, hogy a színész rövid ideig nem szerepelhetett a Jóban Rosszbanban.

A legújabb bántalmazási ügyről szóló rendőrségi tájékoztatásban az áll, hogy Damu Roland november 17-én este angyalföldi lakásán vitatkozott exbarátnőjével. Vélhetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. A férfi fenyegette és kérdőre vonta Palácsik Tímeát, de végül elengedte a sértettet, aki a portán rendelt taxival hazament. A nő az otthonából értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket. Palácsik Tímea a kórházból értesítette a rendőrséget és feljelentést tett a volt barátja ellen. A rendőrség erőszakos közösülés miatt indított nyomozást a színész ügyében.

„Az ítélkezési gyakorlat szerint kriminológiai értelemben visszaeső a nő sérelmére elkövetett erőszakos cselekményben, ez mindenképpen súlyosbító körülmény. Ha a nemi erőszak is bizonyítottá válik, akkor biztosan le kell töltenie a büntetést, ami 2–8 évig terjedhet” – nyilatkozta a Napi Ász újságnak Dr. Kamarás Péter ügyvéd.

A színész tagadta vallomásában a nemi erőszak vádját, és hazugságvizsgáló berendezés használatát kéri személye igazolására. Palácsik Tímeát tüzetes orvosi vizsgálatnak vetették alá, és a rendőrség Damu Roland otthonát is átvizsgálta nyomok után kutatva, de az eredméyneket még nem hozták nyilvánosságra. „Az orvosszakértő ilyenkor azt próbálja megállapítani, vannak-e olyan külsérelmi nyomok, minden olyasmi, ami erre utalhat, ami valószínűsíti a nemi erőszakot. Nem láttuk még a szakértői véleményt, de állítólag nem tartalmaz ilyet” – idézi Damu ügyvédjét, Szigethy Györgyöt a Velvet magazin.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek