Starity

7 ismert film, amelyből nem vágták ki a forgatás közben történt baleseteket

2021. november 17. 09:09   |   

A filmek és a forgatások világa elképesztően izgalmas, ugyanakkor veszélyes is. Tény azonban, hogy ezekből a ballépésekből születnek végül sokszor az igazán jó jeleneket. Összegyűjtöttünk egy rövid listát azokról forgatási balesetekről, amik szerencsére csak kellemetlen, rossz emlékeket hagytak maximum.

hirdetés

1. Michael J. Fox tényleg fuldoklott a Vissza a jövőbe 3. forgatásán

A jelenet még 1990-ben játszódott, a sztori szerint pedig a régi vadnyugaton egy banda megtámadja a Michael J. Fox által alakított Martyt. Sikerül elkapniuk, majd felhúzzák őt a harangtoronyra, ahol fuldokolni kezd. Nos, ez a rész valóban nagyon hiteles lett a kész filmben, ugyanis a főszereplő ujjai kicsúsztak a hurok alól és nem pusztán eljátszotta a fulladozást. Fox néhány másodpercre az eszméletét is elvesztette, ám szerencsére a stáb időben észrevette, hogy mi történt.

2. Brendan Fraser is rosszul járt az akasztós jelenettel A múmia forgatásán

A filmben van egy jelenet, amikor a Brendan Fraser által alakított karaktert kivégzik. Kifejezetten elkeseredett fejet vág és nagyon kalimpál ami a filmben is látható, azonban ez nem a színészi játék része volt akkor. Ugyanis valami hiba miatt egyáltalán nem volt biztonságos a szituáció, így tényleg fuldokolni kezdett, sőt, a színész az eszméletét is elvesztette és újra kellett éleszteni.

3. Viggo Mortensen A Gyűrűk Ura forgatásán eltörte a lábujját

A Gyűrűk Ura trilógia második részének, A két toronynak a forgatásán egy igen meggyőző jelenetnek lehetnek tanúi a nézők, amikor Aragorn dühösen odébb is rúg egy sisakot, majd térdre ereszkedve felordít. Hiszen hogy is ne lenne drámai a helyzet, amikor orkok nyomában loholó szereplők azt hiszik, hogy gonosz teremtmények megölték a barátaikat, A Viggo Mortensen által alakított Aragorn ekkor mérgében arrébb is rúg egy földön heverő sisakot, amiről azt gondolta, hogy csupán papírmaséból készült kellék. Ám a masszív, vasból kovácsolt fejfedő bizony eltörte a lábujját. A jelenet viszont a film része maradt.

4. Tom Cruise szerencsétlen „halálugrása” Mission: Impossible – Utóhatás forgatásán

Van egy jelenek a filmben, amikor Tom Cruise karaktere nem megfelelő ütemben rugaszkodik el egy rámpáról, és felmázolódik egy toronyház falán. Nos, ennek forgatása közbe a színész egyáltalán nem így tervezett földet érni, így el is tört a bokája és hónapokon át lábadozott, mire felépült. Azt nyilatkozta később, hogy pontosan tudta, hogy eltört a bokája, mégis nekirugaszkodott még egyszer a jelenetnek, majd megkérte a stábtagokat, hogy vigyék kórházba. A rendező pedig végül betette a jelenetet a kész alkotásba.

5. Stallone-t tényleg kiütötték a Rocky 4. forgatásán

Sylvester Stallone, aki a Rocky filmek írója, rendezője és főszereplője is, a negyedik rész forgatásán különöse rosszul járt, amikor egy jelenetben megkérte a sztoribeli ellenfelét, Dolph Lundgrent, hogy próbálja meg valójában kiütni. Ez az ütés végül annyira „jól sikerült”, hogy Stallone-t több mint egy héten keresztül kellett, hogy ápolják az intenzív osztályon.

6. Leonardo DiCaprio a tenyerével tört el egy üveg poharat a Django elszabadul forgatásán

A gonosz, déli ültetvényest alakító Leonardo DiCaprio egy jelenetben igen feszült, miközben két másik társával beszél. A játék közben pedig akkorát csapott az asztalra, hogy eltört egy poharat, amit a nagy hévben először észre sem vett, sőt, akkor sem esett ki a szerepéből, amikor feltűnt neki, hogy tiszta vér a keze. Tarantino pedig nem is vette újra a jelenetet, így a filmben tényleg a vérző kezű DiCaprio látható, miközben magán kívül ordít a szereplőkkel.

7. George Clooney gerince súlyosan megsérült a Sziriána forgatásán

A 2005-ös forgatáson Clooney egy elhibázott kaszkadőr-jelenet miatt eltörte a gerincét, és elmondása szerint borzalmas fájdalmakat kellett átélnie. Egy ideig attól tartott, nem is fog teljesen felépülni, de szerencsére teljesen rendbe jött és már csak rossz emlék az elrontott filmes jelenet.

A bejegyzéshez nyújtott segítséget köszönjük a Grandis.hu munkavédelmi áruháznak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek