Starity

Férfi cipők a hidegebb napokra – mit viselj télen?

2021. november 18. 17:05   |   

Mivel az egyes évszakok hőmérséklete között elég nagy eltérés szokott lenni, teljesen mást viselünk nyáron, mint télen. Ez ugyanúgy igaz a ruházat, mint a lábbelik terén. Az őszi-téli hónapokban előtérbe kerülnek a melegebb, bélelt, vízálló, magasabb szárú modellek. Nem mindegy azonban, milyet választasz ezek közül, és persze az sem, hogy mikor melyiket viseled. Nagyon eltérőek lehetnek ugyanis a férfi téli cipők, de ha tudod, mit keress, akkor hamar megtalálhatod a számodra ideális darabokat.

hirdetés

Hová veszed fel?

Az első és legfontosabb kérdés, amikor cipőt keresel, hogy hol és mihez szeretnéd felvenni. Minden embernek többféle esemény, program van az életében, amik különféle öltözködést követelnek meg. A munkahelyedre például egy elegáns bokacsizma ideális választás lehet, akár farmerrel, akár öltönynadrággal is viselheted. Ugyanez a bokacsizma jó lehet egy randevúra, egy színházi előadásra is.

Ha viszont a szabadidődben szívesen járod a természetet, akkor egy meleg, bélelt túrabakancs is jó szolgálatot tehet számodra. Ugyanezt használhatod, amikor a városon kívül sétáltatsz éppen kutyát, vagy egyszerűen csak éppen előnyben részesíted a kényelmet az eleganciával szemben.

Köztes megoldásként pedig ott vannak az utcára tervezett téli bakancsok – ezek valamiféle átmenetet képeznek a bokacsizmák és a túrabakancsok között. Kirándulni ne indulj el egy ilyenben, mert nem arra tervezték, azt az igénybevételt valószínűleg nem bírja. De ha rendeltetésszerűen használod, azaz utcán hordod akár napi szinten, sokáig jó szolgálatot tehet, ha minőségi darabot vásároltál.

Mennyire kényelmes?

Egy lábbeli esetén a legalapvetőbb kérdés, hogy mennyire kényelmes. Egy rosszul megválasztott cipő annyira elronthatja a komfortérzetünket, hogy szó szerint szenvedünk egész nap – nem érdemes tehát félvállról venni ezt a kérdést.

Valószínűleg nem az első pár cipődet vásárolod, ezért már van némi fogalmad arról, hogy mi passzol a lábfejedhez, mi a legkényelmesebb számodra. Célszerű a már bevált fazonokhoz ragaszkodni, ha biztosra akarsz menni. Ha újdonságra vágysz, mindenképp offline cipőboltba menj, és próbálgass! A CCC üzeleteiben online és offline egyaránt hatalmas választékból vásárolhatsz!

Elengedhetetlen a minőség

A minőségi cipők általában küllem tekintetében is sokkal igényesebbek, mint a kevésbé színvonalas társaik. Az azonban vitathatatlan előny, hogy sokkal strapabíróbbak, és akár évekig is használhatsz egy-egy lábbelit anélkül, hogy szétmenne – már amennyiben vigyázol rá. Egy cipőt ugyanis rendszeresen ápolni kell, ha azt akarod, hogy sokáig jó állapotú maradjon. Ez azt jelenti, hogy gyakran kell tisztítani, illetve kezelni a megfelelő ápoló szerekkel. Ha ezt megteszed, lényegesen meghosszabbíthatod az élettartamát!

A jó minőségű cipők ráadásul általában véve lényegeseb egészségesebbek is. Jobb alátámasztást adnak a lábadnak, jobban szellőzik az anyag. A színvonalas lábbelik drágábbak ugyan, de hidd el, bőven megérik az árukat. Ha idén télre neked is aktuális néhány új cipő beszerzése, nézd végig jól a kínálatot, és megfontoltan válassz – hidd el, érdemes rászánni az időt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek