Starity

Teremtsünk meghitt ünnepi hangulatot különleges fényekkel!

2021. november 29. 22:10   |   

A karácsony = tradíció. És mint minden tradíciónak, a karácsonyi ünnepkörnek is megvannak az évszázadok alatt kialakult hagyományai, nemcsak a szokások, de az ünnepi dekoráció terén is. Ebben a fenyőfa – és minden, ami örökzöld – örök időkre verhetetlenül biztosította vezető helyét, ám rögtön utána következnek az ünnepi fények. Ma már azonban a csillagszórón és a gyertyán meg az aranygömbökön kívül is rengeteg (okos) lehetőség közül választhatunk otthonunk meghitté varázsolására.

hirdetés
Teremtsünk meghitt ünnepi hangulatot különleges fényekkel!

Fényfüzérek kint is, bent is, az ablakban is

Valahogy az adventi-karácsonyi hangulat kapcsán elemi igényként tör belőlünk elő, hogy otthonunk minél több felületén csillanjanak meg az ünnepi fények. Ezt az igényt igyekeznek kielégíteni a szinte végeérhetetlen variációban kapható LED-es fényfüzérek, melyek között a minimál és a „maximál” stílus kedvelői is egészen biztosan megtalálják az ízlésük szerint valót.

Van köztük olyan:

  • ami beltérre, és olyan ami kültérre való.

  • ami vízszintes girlandként, egy vagy több sorban elhelyezhető.

  • ami függőlegesen lecsüngő: kétdimenziós fényfüggönyként funkcionál,

  • vagy lelógó figurákkal dekorálhatunk a segítségével.

Ezeknek egy speciális okos variációja a Bluetooth kapcsolattal vezérelhető színes LED szalag, amely egy ingyenes mobil applikáció segítségével szabályozható, és ezáltal mindig alkalomhoz illő színű és erejű fényekbe öltöztethetjük otthonunkat.

Meghitt hangulat „okos” fényekkel és zenével

A LED szalag mellett a különböző variálható színes izzókkal is könnyen teremthetünk meghitt hangulatot. Ezek közül az egyszerűbb égők esetében egy távirányító segítségével választhatunk a színek és a fényerő közül.

Jóval többet tudnak azonban az okosizzók, amelyekből egyre nagyobb a választék, és mobil eszközről állítható rajtuk számtalan színárnyalat, a fényerősség és különböző speciális világítási effektek. Közülük is a csúcskategóriát képviseli a vezérelhető Bluetooth villanykörte, amelyet pluszban hangszóróval is elláttak, így a kellemes hangulatot a teret betöltő zenei aláfestéssel fokozhatjuk. iPhone-os és Android-os készülékekkel egyaránt kompatibilis.

Okos karácsonyfa LED-füzérek

Az okos karácsonyi LED-füzér 20, 30 vagy akár 40 méteres hosszával rendkívül látványosan beburkolhatjuk az egész fenyőfát akár kint, akár bent, és a mobilalkalmazással vezérelhető rendszer segítségével mindig kiválaszthatjuk az ízlésünknek és hangulatunknak leginkább megfelelő látványt. A program színskáláján szó szerint több millió színárnyalat és hozzá különböző effektusok és animációk közül választhatunk, ami például a Twinkly füzér esetében 250, 400 vagy akár 600 izzó fényében fog felragyogni. Ezenkívül a rendszer zenét is képes lejátszani, így nemcsak a látványt, de egyúttal a zenei aláfestést is testre szabhatjuk. A vezérlő Bluetooth-szal és WiFi-vel is használható iPhone, iPad és Androidos készüléken egyaránt.

Apró hangulati elemek

A főszerepet játszó dekorációs elemek mellett különösen meghitté tudja varázsolni az otthonunkat egy-egy jól elhelyezett kedves tárgy valamelyik meghitt kis zugban. Visszarepülhetünk a régi idők nosztalgikus hangulatába, például egy klasszikus hógömb modern változatával, amiből létezik felhúzható zenélő-mozgó figurás vagy LED-del világított üvegbúra. Tökéletes hangulati elem a mécses is, ám ha kockázatmentesen szeretnénk vele folyamatosan díszíteni a lakás több pontját az olvasósaroktól a folyosón át a hálószobáig, érdemesebb ebből is okos mécsest választani. Az állítható színes LED-del működő okos mécses szintén Bluetooth kapcsolaton keresztül vezérelhető, időzítővel van ellátva, de úgy is eloltható és meggyújtható, ha ráfújunk.

Hangulatos téli dekoráció a LED-es dekor látványkandalló, amely falra függeszthető és szólóban álló formában is kapható. Noha ezek a legegyszerűbb készülékek meleget nem adnak, a lobogó láng látványa mégis megmelengeti a szívünket.

Külső lézerkép

Ha nemcsak odabent, de kívül is szeretnénk mesebelivé varázsolni a házat vagy a kertet, vetíthetünk rá lézerprojektorral több száz színben pompázó mozgóképeket. A hangulatos karácsonyi fényjátékkal 100-200 m²-nyi felületet is bevilágíthatunk különböző képekkel és mintákkal, melyeket tetszés szerint váltakoztathatunk. A vetítő szerkezetek kifejezetten kültérre lettek tervezve, ellenállnak a téli időjárási viszonyoknak, így még hóviharban is tökéletesen jól látható a kivetített fényjáték.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek