Starity

Miért kell a gyerekeknek éjjeli fény?

2021. december 13. 20:08   |   

Az éjjeli fény egy olyan babaszoba-kiegészítő, amely mindig, minden gyerekszoba tagja. Vannak, akik előbb, vannak, akik kicsit később szerzik be őket, ám tény, hogy minden szülő belátja, hogy erre az eszközre bizony szükség van otthon.

hirdetés
Miért kell a gyerekeknek éjjeli fény?

Az éjjeli fény segít a szülőknek, de a gyerekeknek is esténként. Hogy hogyan? Nos a következőkben erről a barátságos világítóról lesz szó, tarts velünk!

Mi a különbség egy lámpa és egy éjjeli fény között?

Mielőtt beavatnak abba, hogy miben is fog segíteni neked egy éjjeli fény, nem árt tisztázni, hogy az éjjeli fény és a babaszoba lámpája nem ugyanaz a dolog. Az este felkapcsolható, ágy melletti, vagy az egyik komódon pihenő kis lámpa nem egy és ugyanaz, mint az éjjeli fény. 

Az éjjeli fény kisebb, mint a lámpa, a fénye is tompább. A gyertya lángjához hasonlítható erősségű világítás nagyon sokban tud segíteni éjjel neked és kisbabádnak is. Nagyon sok különböző méret, szín és külső található az éjjeli fények között. Beszerzésük a kicsi 3. születésnapja után szokott esedékessé válni. 

Éjjeli fények a szülők szempontjából

Amikor a baba már nem olyan pici és elkezd építkezni, pakolászni a szobájában, nagy rá az esély, hogy esténként hatalmasat eshetsz valamiben. A kint hagyott plüss, műanyag és egyéb játék, mint egy aknapálya pihennek a sötétben. Arról nem is beszélve, hogy a nehezen elaltatott kicsi pillanatok alatt fel fog ébredni, ha nekimész valaminek! 

Más haszna is van persze az éjjeli fénynek: tökéletes jelzés a kicsinek is, hogy nemsokára alvás van, a lágy fény segíti abban, hogy elálmosodjon és könnyebben elszunnyadhasson.

Az éjjeli fény a gyerekek szemszögéből

Az éjjeli fény egy varázslatos, világító barátként pihen minden kisbaba szobájában. A hős plüssmacik egyenrangú társai, éppen ugyanolyan bátran harcolnak az éjjel elősettenkedő szörnyekkel! Ehhez persze szükség van arra, hogy ne csupán egy egyszerű lámpát szerezz be neki. A Peekabooshop.hu éjjeli lámpái például ideálisak a szörnyek ellen. Egy hősiesen világító elefánt például bármikor megvilágítja majd a szobát. 

Van persze praktikus feladata is ezeknek a lámpáknak. Ahogyan segít neked kijutni a szobából, úgy éjjel segíthet gyermekednek is eljutni egészen a mosdóba. Így nem fog ő sem elesni egy elölhagyott kastélyban vagy bunkerben. 

Az éjjeli fények ereje azonban csupán egyetlen esetben képes hatni! Akkor, ha nem Te, hanem gyermeked választja ki! Azért, mert szerinted egy csillag jól mutatna a szobában, nem jelenti azt, hogy gyermeked lelkét meg fogja majd nyugtatni! 

Ne feledd, éjjeli fényből nem feltétlenül elég egy! Ha a kicsi szobája nagyobb, akkor érdemes itt-ott elhelyezni egyet azért, hogy mindenki biztonságosabban tudjon mozogni esténként. Természetesen akárhány darab is legyen a szobában, egy mindenképp a kisbabád ágya mellett pihenjen, mint “fő” lámpa egy Szörnyriasztóval együtt! Utóbbi receptúráját a Peekabooshop.hu-nál megtalálhatod!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

baba lámpa baba-mama
hirdetés

Ajánlott cikkek