Starity

10 érdekesség a Harry Potter-találkozóról

2022. január 05. 15:03   |   Szerző: Four

A Harry Potter-filmsorozat szereplőgárdája nemrég összegyűlt, ezeket az érdekességeket mondták el.

hirdetés

1. Chris Columbus rendező először el se akarta olvasni a Harry Potter-könyveket

Chris Columbus rendezte az első két Harry Potter-filmet, ám eleinte el sem akarta olvasni a történetet. A lánya, Eleanor győzte meg arról, hogy érdemes belenézni a könyvekbe - és amikor megjelent a harmadik kötet, a rendező végül beadta a derekát. Columbus végül odáig volt a történetekért, és rögtön elképzelte, hogyan akarja megrendezni. 

 

 

 

2. A lebegő gyertyák valódiak voltak

Habár a Harry Potter-filmekhez rengetegszer számítógépes animációt használtak a készítők, a nagyteremben lévő lebegő gyertyák ez alól kivételt képeztek. 

Az egyik kedvenc pillanatom az volt, amikor minden lebegő gyertya leégette az őket tartó köteleket, és elkezdtek leesni a mennyezetről.

- mesélte Daniel Radcliffe.

 

 

 

3. Alan Rickman mindenki előtt tudta már, hogy mi Piton professzor háttértörténete

Piton professzor múltját ugyan csak a könyvsorozat végén hozta nyilvánosságra a szerző, a karaktert alakító Alan Rickman azonban már mindenki előtt tudta, és ez segített neki a professzor megformálásában.

Megvolt neki ez a belső információ. Már nagyon-nagyon az elején azt mondta Jónak [J.K. Rowling], "tudnom kell, mi fog történni". Chris [Columbus] szó szerint rákérdezett nála, hogy mit miért csinál, ő pedig azt mondta: "majd elmondom később". 

- mesélte Radcliffe. 

 

 

 

4. Emma Watson szerelmes volt Tom Feltonba

A színésznő a forgatás alatt beleszeretett a nála három évvel idősebb Tom Feltonba, aki elmondása szerint pont a korkülönbség miatt mindig inkább a kishúgának érezte Watsont. A két színész között nem jött létre romantikus kapcsolat, de máig nagyon jóban vannak. 

 

 

 

5. Daniel Radcliffe pedig Helena Bonham Cartert imádta titokban

Korábban már írtunk róla, hogy Daniel a forgatáson egy idősebb kolléganőjébe, Helena Bonham Carterbe zúgott bele. A színész még egy levelet is írt Helenának, és azt kívánta, bárcsak 10 évvel korábban született volna, mert úgy talán lett volna esélye a színésznőnél. 

 

 

 

6. Chris Columbus maga választotta ki Daniel Radcliffe-et Harry szerepére

A készítők nagyon sokáig nem találták a megfelelő színészt Harry Potter szerepére. Egészen addig, amíg Chris meg nem látta Danielt a David Copperfield adaptációjában:

Szinte azonnal kigyulladt a fejem fölött a kis lámba. Azt mondtam, ő itt Harry Potter. Ő az a srác, akit hónapok óta keresünk. 

- mesélte a rendező.

 

 

 

7. Emma Watson egyszer majdnem otthagyta a forgatást

A színésznő a forgatással járó növekvő stressz miatt majdnem otthagyta a filmsorozatot, amikor a Főnix rendje készült. Kollégái szerint Emma lányként nagyon egyedül érezte magát a hirtelen rázuhanó hírnévtől. 

Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy mennyi mindent viselt el, és ezt milyen bájosan tette.

- utalt rá Tom Felton. 

 

 

 

8. Jason Isaacs nagyon nem akarta Lucius Malfoy szerepét

Eredetileg Gilderoy Lockhart szerepére jelentkezett, de végül Malfoyét kapta meg. Columbus Lockhart szövege után kipróbálta a férfit Malfoyként is, Isaac pedig összeszorított szájjal, mély keserűséggel olvasta fel a szöveget. A színész kelletlen alakítása azonban pont meggyőzte a készítőket arról, hogy ő lesz a tökéletes Lucius.

 

 

 

9. Mike Newell rendező eltörte a bordáját a Harry Potter és a Tűz Serlege forgatásakor

Newell a Fred és George Weasley-t alakító színészeknek mutatta meg, hogy verekedjenek egy jelenetben, a dolog azonban fájdalmas balesettel zárult, Newell bordája bánta a dolgot. 

 

 

 

10. Rupert Grint és Emma Watson nagyon idegesek voltak a csókjelenet előtt

A két színésznek az sem tett jót, hogy Daniel Radcliffe és sokan a stábból folyton piszkálták őket ezzel a forgatás előtt. David Yates rendező szerint pedig olyan volt, mintha egy "nagy sporteseményre készültek volna fel".

Életem egyik legnehezebb feladata volt Rupertet megcsókolni. Egyszerűen helytelennek tűnt minden szinten, mert Dan, Rupert és én leginkább testvérek vagyunk. 

- mondta Emma. 

 

 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek