Starity

Hogyan hordjunk csizmát ruhával?

2022. január 11. 08:08   |   

A csizma ruhával vagy szoknyával való kombinálása örök trendnek számít. Egy magasszárú csizma kiemeli a lábak vonalát, magassarkú verziói pedig igazán dögös hatást keltenek.

hirdetés
Hogyan hordjunk csizmát ruhával?

Egy kis csizma - és ruhatörténelem

A csizma ruhával vagy szoknyával való viselése az egyik legősibb kombináció. Szinte az összes európai és ázsiai nép népviseletének része volt az, hogy a nők csizmát hordtak a ruhához vagy szoknyához. Ennek elsősorban praktikus oka volt. Később ez a kombináció különféle formákban maradt meg a divat világában is. A csizmát ősszel és télen is remekül lehet kombinálni ruhával. Elég csak egy leggingset felkapni a ruhához, illetve egy melegebb kabátot. A csizma mindezt tökéletesen stílusos outfitté varázsolja.

Hogyan válasszunk csizmát a különféle ruhákhoz?

Csizmából általában négyféle típust különböztetünk meg attól függően, hogy milyen a szárának a hossza. A hosszúszárú csizmák jellemzően a combcsizmák, a térdig érő és a fél lábszárig érő darabok. A rövidszárúak pedig a bokacsizmák. Ami a ruhákhoz leginkább passzol, az a hosszú szárú csizmák valamelyike. Típusa attól függ, hogy milyen stílust szeretnénk megjeleníteni. A tűsarkú csizmák igazán nőiesek és dögösek. Egy lábhoz simuló sarokkal rendelkező magasszárú csizma remekül mutat például combközépig vagy térd felé érő ruhákhoz. Sikkes és dögös hatást tud kelteni egy miniruha testhezálló szárú csizmával. Akinek viszont a vagány és bohém irányzat a kedvelt, az nyugodtan felpróbálhat egy A-vonalú ruhát western stílusú csizmával. Mindkét esetben trendi összhatást kaphatunk. Elegáns megjelenés esetén a csizma tökéletes választás lehet egy kosztümhöz is, viszont ügyeljünk arra, hogy az elegáns öltözethez kifejezetten elegáns cipőt válasszunk.

A CCC kínálatában rengetegféle stílusos csizmát találhatunk. Választhatunk csizmákat mindennapi viselethez, például egy kockasarkú középmagas bokacsizma kiváló választás lehet. Pont elég magas a sarka ahhoz, hogy nőies és csinos legyen, viszont nem túlzottan magas – hosszabb városi séták során ettől megfájdulna a lábunk. A CCC csizmakínálatának darabjait az interneten is megvásárolhatjuk, de az üzletlánc áruházaiban is beszerezhetjük akár.

Csizmatrendek

Az idei trendek lábbelik terén igazán változatosra alakultak. Ha csak a csizmákat tekintjük át, sok retro forma és szín köszönt vissza újra a cipőkön. Újra trendi lett a hegyes orrú csizma, illetve a kockasarok is. Visszatért többféle minta: többek között a kígyóbőr és a különféle cukorkaszínek közül is választhatunk, már ha csizmáról van szó. A palettát tovább színesítik a nyolcvanas éveket idéző bőszárú, tűsarkú csizmafazonok is. A retro darabok mellett elképesztő népszerűségre találtak a platformos csizmák különféle modelljei. Ezek a lábbelik egyszerre kényelmesek és melegek, mert a vastag talpuknak köszönhetően nem fagy át benne a lábunk. Az ilyen platform csizmákból lapos és magassarkú bakancsok is készültek. Milyen ruhát választhatunk például egy ilyen platformos darabhoz? Amennyiben fekete bőr platform talpú csizmákról van szó, akkor az egész típus formája leginkább a katonai bakancsokat és csizmákat idézi. Ez akkor is így van, ha magassarkú típust választjuk belőle. Modern fazonnak számít, ezért egy modern ruha, például egy vagányabb bőr miniruha vagy egy laza pólóruha tökéletes választás lehet egy ilyen fazonú csizmához.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek